Edyn haveanlæg
© Edyn

Gør havearbejdet lettere med disse smarte gadgets

Robotter, der langsomt guffer græs, vejrstationer og en parasol, som flytter sig efter solen – se disse og mange andre nye smarte ting der gør havearbejdet for dig, så du kan få tid til alt det sjove.

Sunde planter

plantes blad

De er trendy i indretningen lige nu – de grønne planter. Og bør blive det for altid. For vælger man de rigtige, er de bl.a. med til at rense luften.

Her er vores top 3-liste:

  1. Buskpalme.
  2. Bambuspalme.
  3. Gummifigen (som er bedst til at fjerne kemiske stoffer).

Haven

Vejrstationen fra Netatmo
© Netatmo

Vejrstationen fra Netatmo, som denne regnmåler er en del af, bruger ultralyd til at måle vind, og du kan følge i, hvor meget regn, der præcist er faldet, via en mobilapp. Regnmåler, 469 kr.

tingest fra Gardena styrer automatisk vandforsyningen i din have
© Gardena

Denne tingest fra Gardena styrer automatisk vandforsyningen i din have, og sikrer således en fleksibel vanding af dine planter i overensstemmelse med vejr og vind. Vandingstiderne kan nemt justeres ved hjælp af din smartphone. Fra 1223 kr. på pricerunner.dk.

farmbot.io apparat der sår frø
© farmbot.io

Dette apparat sår frø og er del af en større maskine, som er konstrueret for at optimere plantning. Se nærmere på farmbot.io, hvor en video viser, hvordan teknologien er gået i urtebedet.

shadecraft.com parasol
© shadecraft.com

Parasollen her er samtidig en robot, og det amerikanske produkt har allerede vundet mange designpriser. Parasollen flytter sig efter solens gang over himlen for at sprede mest mulig skygge. Der er indbygget sikkerhedskamera i den og også højttaler. Den er linket op med din mobiltelefon, som kan oplades. Se en imponerende video på shadecraft.com – almindelige strandparasoller bliver aldrig det samme igen ...

edyn.com haveanlæg
© Edyn

Edyn er et smart haveanlæg, som overvåger og sporer miljø-mæssige forhold og hjælper dig med at få dine planter til at trives. Den stikkes i jorden og analyserer data om skiftende vejr og jordforhold, som så sendes til din mobil. Ca. 400 kr. på edyn.com.

GreenIQ til haven styrer udendørs vandingssystemer og belysningen i haven
© GreenIQ

GreenIQ til haven styrer dine udendørs vandingssystemer og belysningen i din have, så du sparer på vand og el-regningerne. 1999 kr., detintelligentehjem.dk.

Robomow robotplæneklipper
© Robomow

Robotplæneklippere er for alvor flyttet ind i de danske haver, og det er lidt af en jungle at finde ud af, hvilke der er bedst. Det afhænger af størrelse af haven, og hvor kuperet, kompliceret opgaven er for robotten. Udgaven fra Robomow har en helt unik funktion, som betyder, at der altid bliver klippet helt ud til kanten. Den vandt i foråret en stor test af 22 robotplæneklippere hos det svenske Råd & Rön. Den har bl.a. automatisk regncensor, som sikrer, at den vender tilbage til ladestationen, hvis det begynder at regne. Plus pinkode, der sikrer mod ubudne gæster. Ca. 11.795 kr.

Gardena R50Li plæneklipper
© Gardena R50Li

Den er meget enkel at indstille, og Gardena R50Li er blevet kåret som testvinder hos BT for dens klipning. Den har pinkodesystem og er dermed sikret mod tyveri. Fra 6999 kr.

Bosch plæneklipper
© Bosch

Dette eksempel fra Bosch lå forrest i feltet, da det svenske magasin M3 lavede en test. Den kortlægger plæneområdet og klipper det derefter intelligent. Ca. 6999 kr.

Husqvarna plæneklipper
© Husqvarna

Denne robotplæne-klipper servicerer plæner på op til 4000 m². Den kører lydløst og automatisk gennem besværlige steder, smalle passager og skråninger på op til 45%. 22.995 kr., Husqvarna.