Fuchsiaens strutskørter blev opdaget af en munk i Caribien

Fuchsiaer trives ualmindeligt godt i krukker, og mange danske haveejere elsker blomsternes eksotiske udseende. Der findes et utal af hybrider - se et udpluk her.

Strutskørter i fuldt flor

"Fuchsia blev først opdaget omkring år 1700. Det var en en fransk munk og botaniker, Charles Plumier, der opdagede den på en caribisk ø. Charles Plumier gav planten navn efter den tysk læge og botaniker Leonhard Fuchs, der levede i 1500-tallet.

Vildarter af fuchsia hører primært til i syd- og centralamerika. Her vokser de højt oppe i bjerge, hvor der er meget lys, men hvor temperaturen faktisk ikke er typisk tropisk. Der gror også en enkelt art af fuchsia på Tahiti og tre på New Zealand."

Læs mere på idenyt.dk's planteleksikon

Fuchsia blomstrer hele sæsonen

Når først fuchsiaen går i gang med sin forunderlige blomstring i det sene forår, fortsætter den langt ind i efteråret.

"Generelt er det bedst at have et opvarmet vinterhi til sine fuchsiaer. Herinde må temperaturen ikke blive meget lavere end 5-10 grader. Der skal samtidig også være godt med lys i fuchsiaerne vinteropholdssted. Selv i vinterhiet trives fuchsiaer bedst i lysfyldte omgivelser," forklares det på idenyt.dk's planteleksikon.

Der findes et hav af hybrider

Hybride fuchsiaer kan have meget særprægede navne. Flere af disse navne får julelysene frem i øjnene på fuchsia-entusiaster og fuchsia-samlere, og dem er der mange af. Det er for eksempel navne som Winston Churchill, Pink Fizz, White King og mange flere.

Stortrives i krukker

Fuchsia egner sig ekstra godt til krukker, hvilket også er at foretrække, når de skal bæres ind i det rum, hvor de skal overvintre.