7 lækre ukrudtsplanter
Ukrudt er efterhånden blevet en salgsvare. Noma og andre repræsentanter for Det Nye Nordiske Køkken har slået et kraftigt slag for at bruge flere af skovens og havens ukrudtsplanter i maden. Derfor kan for eksempel en tidligere så ugleset løgplante som ramsløg i dag købes til velvoksne priser i supermarkedet.
Og der kommer hele tiden nye salgsemner til på ukrudtsmarkedet. Så før vi ved af, kan man måske også købe mælkebøtter og tusindfryd i supermarkedet.
Se 7 ukrudtsplanter her, som kan spises, og som tilmed smager godt.
Mælkebøtter som rucola
Mælkebøtter er, når sæsonen er på sit højeste, alle vegne. Så er naturen pludselig ét stort tag-selv-bord.
Mælkebøtteblade smager lidt henad rucola, så den udskældte ukrudtsblomst er faktisk et godt og billigt alternativ til den fashionable rucola.
Vælg friske blade, vask dem grundigt og brug dem dér, hvor du ville bruge rucola.
Eller brug bladene i en Salade Lyonnaise eller på Bruschetta.
Der findes enddog dem, der laver både te og mælkebøttevin på de unge blomster.