3. LAV EN GOD BIGÅRD
Bigården er der, hvor du sætter dit bistade. Der skal være sol en del af dagen, men ikke nødvendigvis hele dagen. Honningbierne er ikke glade for fugt og kulde, så undgå lavninger. Gå en tur og se efter, hvor sneen smelter først og vandet tidligt er forsvundet fra jorden. Dér vil der være godt for bierne.
Sæt bierne tæt på en høj hæk (min. 1,80 m) eller lav et hegn rundt om. Dette tvinger bierne op i luften, så de ikke flyver ind i hovedet på nogen under start og landing. Sørg for gode adgangsforhold til bigården for dig selv. Bigrej og honning kan være tungt at slæbe, og så er det rart at kunne gå af en plan sti.
4. INDDRAG FAMILIE, NABOER OG VENNER
Tag hele familien, vennerne og naboerne med i arbejdet med bierne. Alle kan være med, store som små, unge som gamle, og det er en hyggelig oplevelse for alle aldre at kigge til bierne, høste honning, og klargøre bigrej - og ikke mindst nyde den nyslyngede honning.
Er der mismod hos naboerne over at du skal holde bier, bliver de meget ofte omvendt, når de har været med i arbejdet.
5. BRUG BIDRAGT
Honningbierne er generelt fredelige væsner, men nogen gange kan man møde en gnaven bi. Bistik kan være ubehagelige, men smerten og kløen går hurtigt over. Nogle kan dog være så uheldige, at de udvikler allergi over for bigift, hvilket er yderst ubehageligt og i værste fald farligt.
Mange bistik kan undgås ved at bære en god bidragt, handsker og solidt fodtøj under arbejdet med bierne, og det gør det hele meget sjovere.