Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

5 gode grunde til at etablere et orangeri i haven

Annonce Med forårets ankomst melder havedrømmene sig også. Drømmer du om et orangeri, får du her et par gode grunde til, hvorfor det er det helt rigtige at gøre.

Har du have, er foråret måske lig med klargøring af græs og bede. Måske skal du etablere ny terrasse i foråret, anlægge nye blomsterbede eller bare rydde godt op i haven, så den er klar til de mange udendørstimer.

En måde at sikre sig at få allermest ud af udendørslivet derhjemme er med et lækkert orangeri, hvor du både kan slappe af og dyrke frugt og grønt. Se bare her, hvor mange fordele der er ved det.

Et trædrivhus skaber de helt perfekte rammer til et orangeri, hvor du kan slappe af i fred og ro og forlænge udendørssæsonen med flere uger. Foto: Juliana Drivhuse

1. Et ekstra udendørs rum

Med et lækkert orangeri kan du skabe et ekstra rum i haven, der kan fungere som et lille retræte derhjemme. Skab plads blandt planter og stiklinger til et lille læsehjørne eller et bord med plads til flere, så du kan få endnu mere ud af drivhuset, selvom du ikke roder med jord og potter.

2. Frisk frugt og grønt lige ved hånden

Den åbenlyse grund til at etablere et orangeri er muligheden for at at dyrke dine egne frugter, grøntsager og krydderurter under de allerbedste forhold. På den måde kan du helt selv styre kvaliteten og arten af de råvarer, du dyrker og indtager – og måske endda blive mere selvforsynende.

Gør som her, og indret et lille hjørne i drivhuset med en blød stol og et lille bord, så du kan tage dig nogle pauser midt i havearbejdet for at nyde sommerens sysler og duften af tomatplanter. Foto: Juliana Drivhuse

Her er trædrivhuset omdannet til en poolhus dedikeret til samvær og afslapning, hvor der kan søges læ for vind og vejr, uden at miste udsigten til haven. Foto: Juliana Drivhuse

3. Forlænger udendørssæsonen

Når du har dig et orangeri, som er lige så meget til ophold som til at dyrke planter, får du meget mere glæde af udendørslivet. For her kan du allerede fra det tidlige forår helt til det sene efterår opholde dig i læ af vejret, så du kan nyde haven i langt højere grad og komme helt tæt på de smukke sæsoner.

4. Flere eksotiske planter

Udover frugt og grønt giver et orangeri dig også forholdene til at kunne dyrke mere eksotiske planter som laurbær, appelsintræer og orkidéer. Det giver dig også plads til at kunne lade planter som oliventræer overvintre under gode forhold, så de ikke bliver udsat for hård frost i vintermånederne.

I dette drivhus er der blevet plads til både planter, spiseplads og et udekøkken, så havearbejde og afslapning flyder sammen til en hyggelig stund med plads til fordybelse i lækre rammer. Foto: Juliana Drivhuse

5. Mere plads til redskaber

Er du et inkarneret havemenneske, der elsker at have hænderne i mulden, kender du sikkert til rodet med potter, jord og diverse redskaber, der flyder i skuret. Med et orangeri kan du skabe en praktisk og flot plantestation, hvor redskaberne ikke roder, men derimod er lette at komme til og gør orangeriet til et lille arbejdshus i lækre rammer.

Hos Juliana Drivhuscenter kan du se et stort udvalg af drivhuse i forskellige størrelser og materialer. Du finder både de traditionelle aluminiums-drivhuse og de håndlavede og vedligeholdelsesfrie trædrivhuse fra Gabriel Ash, som er fremstillet af canadisk cedertræ, og du kan få både standard- og skræddersyede uderum, hvor afslapning, samvær og fordybelse kan gå hånd og hånd. Læs mere, og bestil brochure på drivhuscenter.dk

Håndplukket til dig