Klematis i gammel haver
© iStock

10 spektakulære billeder af klematis, som er det eneste, du behøver at se i dag

Gå igennem en klematis-portal ind til en gammel smuk verden, hvor alt stadig giver mening.

Den fortryllede klematis

Når en livskraftig, klatrende klematis har dannet en baldakin hen over pergolaen eller en ranke over døren, så er det som om at kigge igennem en portal ind i en anden tidsalder.

Tag med på en rejse ind i fortryllet sommertid med disse pragteksemplarer blandt klematis'er.

Klematis indtager pagode

Giv klematis frit spil, så kender den kun én vej, og det er op. Det gælder også et stemningsfuld fuglebræt som dette i kinesisk stil.

Igennem havelågen

Eller træd igennem den hvidmalede port i Skagen-stakittet ind til herrer med cigarer og fornemme damer med sommerparaplyer.

Passiaren under klematisen

Og tag plads på træbænken under sommerfloret af klematis og hengiv dig til en passiar om automobiler og nyhederne i et sindsoprivende telegram, som en dame i selskabet lige har modtaget.

Gotisk klematis

Træd ind gennem døren med den gotiske hvælving og skyen af rosa klematis svævende over sig.

Spadseretur under klematis

Eller begiv dig ud på en spadseretur med din trolovede og find skygge og skjulested bag den tætte klematis under pergolaen - og stjæl et hemmeligt kys.

Klematis og roser

Klematis er smukke som solitær plante, men den stråler også i andre blomsters selskab - ikke mindst med roser.

Se det store galleri på bobedre.dk med en perlerad af smukke billeder, der viser hvor godt klematis og roser står sig til hinanden.

Vælg en klematis

Der findes mere end 250 klematis-sorter og endnu flere hybrider. Her er to af de mest særprægede: den storslåede Clematis josephine og steampunk-klematisen Clematis baldwinii.

Klematis á la mode

Selv om klematis står sig særlig godt i en romantisk, tilbageskuende sammenhæng, så fungerer den lige så fint på terrassen i et moderne parcelhus.

Læs mere om plantning og pasning af klematis i idényts planteleksikon.