10 skønne planter

Der er gode at blande i en hvid have ...

© Claus Dalby

Kongekommen, Ammi majus, er en sommerblomst, der dyrkes fra frø. En anden mulighed, som giver samme effekt, er skærmdild, der med sine smukke gulgrønne skærme også er perfekt.

© Claus Dalby

Den hvide lupin, Nobel Maiden, er et must i den hvide have. Med sine oprette spir giver den bedet både klasse og grøftekantsstemning på en nobel måde.

© Claus Dalby

Den pæonblomstrende opiumvalmue, White Cloud, Papaver somniferum, er en af de nemmeste sommer- blomster, man kan tænke sig. Den sår sig selv fra år til år og får desuden de smukkeste gråblå frøstande.

© Claus Dalby

Lammeøre, Stachys byzantina, findes i de fleste haver. En sort med ekstra store blade er Big Ears. Den har desuden den fordel, at den næsten ingen blomster får. Det er for bladenes skyld, vi dyrker den!

© Claus Dalby

En smuk kombination af egernhalegræs, Hordeum jubatum, og den grålige hosta, Halcyon.

© Claus Dalby

Stolt kavaler, Sonata White, Cosmos bipinnatus, er den skønneste sommerblomst, der findes. Fin i både bed og krukke og uforlignelig til buketter.

© Claus Dalby

Butter and Sugar, er en meget smuk slank iris, der år for år danner større og større grupper.

© Claus Dalby

Hortensia, Annabel, er god til at danne fylde i bedene. Lige inden blomsterne springer helt ud, er de grønlige og vældig delikate.

© Claus Dalby

Den enkeltblomstrende pæon, Primavera, er med sine markante gule støvdragere helt uimodståelig.

© Claus Dalby

Mandstro, Silverstone, Eryngium planum, er en af de få planter, der - som sortsnavnet siger - nærmest har sølvfarvede blomster.

Relaterede Artikler