10 skønne planter

Der er gode at blande i en hvid have ...

© Claus Dalby

Kongekommen

Kongekommen, Ammi majus, er en sommerblomst, der dyrkes fra frø. En anden mulighed, som giver samme effekt, er skærmdild, der med sine smukke gulgrønne skærme også er perfekt.

© Claus Dalby

Den hvide lupin

Den hvide lupin, Nobel Maiden, er et must i den hvide have. Med sine oprette spir giver den bedet både klasse og grøftekantsstemning på en nobel måde.

© Claus Dalby

Den pæonblomstrende opiumvalmue

Den pæonblomstrende opiumvalmue, White Cloud, Papaver somniferum, er en af de nemmeste sommer- blomster, man kan tænke sig. Den sår sig selv fra år til år og får desuden de smukkeste gråblå frøstande.

© Claus Dalby

Lammeøre

Lammeøre, Stachys byzantina, findes i de fleste haver. En sort med ekstra store blade er Big Ears. Den har desuden den fordel, at den næsten ingen blomster får. Det er for bladenes skyld, vi dyrker den!

© Claus Dalby

Kombinationsblomst

En smuk kombination af egernhalegræs, Hordeum jubatum, og den grålige hosta, Halcyon.

© Claus Dalby

Stolt kavaler

Stolt kavaler, Sonata White, Cosmos bipinnatus, er den skønneste sommerblomst, der findes. Fin i både bed og krukke og uforlignelig til buketter.

© Claus Dalby

Butter and Sugar

Butter and Sugar, er en meget smuk slank iris, der år for år danner større og større grupper.

© Claus Dalby

Hortensia

Hortensia, Annabel, er god til at danne fylde i bedene. Lige inden blomsterne springer helt ud, er de grønlige og vældig delikate.

© Claus Dalby

Den enkeltblomstrende pæon

Den enkeltblomstrende pæon, Primavera, er med sine markante gule støvdragere helt uimodståelig.

© Claus Dalby

Mandstro

Mandstro, Silverstone, Eryngium planum, er en af de få planter, der - som sortsnavnet siger - nærmest har sølvfarvede blomster.