© Jakob Falhof

Verdens største designmesse begyndte ... med en klump salt

I disse dage er Milano designmekkaet, som BO BEDREs redaktion valfarter til. Firmaerne kæmper om vores interesse, fx med sære invitationer. I en af dem lå en blok af salt ...

BO BEDREs redaktion modtog for et stykke tid siden en besynderlig invitation til årets store designmesse i Milano. Den var fra køkkengiganten Boffi og indholdt en hvid klump plus opfordringen til at bage den en halv time. Det ville resultere i en 'delicious dish'.
Redaktionen smed Boffi-inviationen i ovnen og stod efter 30 minutter med en brændt klump salt ... Mere var der ikke i det. Og denne invitation viser med underspillet elegance dét, som messen står for: Design er ikke kun blærede installationer og knald på farverne. Det er ligeså vel evnen til at 'sige noget uden at brøle'. Less is more. Salt er nok til at vise, hvem vi er.

Læs også: Danske talenter udstiller på Milano-messen

I går gik messen for alvor i gang. Milano er modens og møblernes omdrejningspunkt. Verdens største designmesse sætter hvert år hele den italienske by i eksalteret snurren om sig selv. Saloni del Mobile foregår i de klassiske udstillingshaller - og rundt om i byens mange showrooms. De mest celebre udstillinger foregår i tredje eller fjerde baggård, og det er en fordel at have personlige invitationer med hjemmefra. Og at være godt forberedt.
Dét er BO BEDREs udsendte. Chefredaktøren, medredaktøren og nyhedsredaktøren deler mere end 40 års Milano-erfaring mellem sig og kender hver en krog af designverdenen.
Men i år har bobedre.dk også en anden 'tipper' på holdet, Thomas Lykke, kreativ direktør i designbureauet OEO Studio og tidligere interiørredaktør på Wallpaper.
Han skriver til os:

  • Jeg var et hurtigt smut forbi 10 Corso Como for at sige hej til vores gode ven Kris Ruhs, som er kunstneren bag stedet sammen med sin livsmage Carla Sozzani. Kris var i fuld gang med at forberede til design week (se foto herunder). Det bliver fantastisk.

Thomas Lykke deltager også selv professionelt i messen med projektet “A moment in Time” for Japan Handmade, som skal fremme interessen for japansk håndværk - og opdatere det til en moderne tidsalder.
Træmøblerne og tekstilet er en del af OEO's installation og skabt som et led i samarbejdet med de japanske designere.

De næste dage vil vi følge Milano-messen tæt på bobedre.dk.
Hold også øje med Thomas Lykke på Instagram @thomaslykke_OEO - eller se hans og andres arbejde på www.oeo.dk