COVID-19 har haft betydning for vores menneskelige sam- og nærvær. Hvordan tror du, at det vil få betydning for den kunst, der udøves for eftertiden?
– Kunstnere er som seismografer. De opfatter tit ting, der rører sig i samfundet, før mange andre. Derfor tror jeg også, at det er i kunsten, vi kommer til at se bud på, hvad fremtiden bringer efter COVID-19. Da kunst desværre ofte er det sidste, der vælges til, når det går godt, og det første, der skæres fra i en kriseøkonomi, kan jeg med en stagneret økonomi frygte, at kunstnere ikke tør eksperimentere, fordi kunstmarkedet bliver mere forsigtigt, siger Marie.
– Omvendt kan krise og forandring også få kunsten og dens institutioner til at gå nye veje. Grundet tidsånden tror jeg, at der fremover vil være mere samarbejde og flere fælles initiativer, som kan holde et højt niveau for nyskabelser og sikre kvaliteten på den danske kunstscene, understreger hun.
Hvad inspirerer dig lige nu på tidens kunstscene?
– Under COVID-19-nedlukningen har det jo ikke været muligt at besøge gallerier og udstillingssteder, så jeg har set en masse kunst på nettet. Selvom jeg er fortaler for, at kunst skal ses live, er det alligevel fantastisk, hvor meget kunst man har adgang til på nettet og på de sociale medier, fortæller Marie.
– Lige nu forbereder jeg en udstilling om kunstens brug af sproget, og det er inspirerende, hvordan værker, som er skabt for årtier siden og i en anden kontekst, kan tale ind i verdenssituationen i dag og dermed få fornyet aktualitet, siger hun.