Syv stjernearkitekter fortolker Arne Jacobsens 7’er-stol

I anledning af 60-års jubilæet for Arne Jacobsens 7’er-stol har Bjarke Ingels, Zaha Hadid og fem andre toparkitekter fortolket den ikoniske stol

Smukke fortolkninger af et designikon
© fritzhansen.com

7’er-stolen er indbegrebet af et designikon. Og den har bevist sit værd igennem hele sin 60-årige levetid, hvor den har været i stand til at overleve trends, tendenser og modediller.

I anledning af 60-års jubilæet for 7’eren i år har en perlerække af verdens ypperste arkitekter kommet med deres bud på en nyfortolkning af stolen, og vi skal ærligt indrømme, at vi var blæst væk, da vi så de syv bud på, hvordan 7’er-stolen skulle se ud i deres øjne.

Se de syv fortolkninger fra så prominente personer som Bjarke Ingels, Zaha Hadid, Snöhetta og Jean Nouvel her nedenfor.

Bjarke Ingels
© fritzhansen.com

Den danske toparkitekts fortolkning refererer den måde, som 7’eren kan stables på, og der er et skarpt fokus på stolens materialitet og essensen af designet.

Jun Igarashi
© fritzhansen.com

Igarashis fortolkning har fokus på genbrug, for her er selve stolen skabt af kasseret træ – og med de enkle farvetilføjelser skabes et markant andet udtryk.

Zaha Hadid
© fritzhansen.com

Her sker der en næsten formaliseret opstramning af designet, hvor Zaha Hadid har brugt to kontinuerte stålstænger til at forme de imponerende ben.

Neri & Hu
© fritzhansen.com

Da vi viste dette billede på Instagram i forbindelse med 3Days Of Design blev det hurtigt en favorit, og det er let at forstå. For den måde, som Neri & Hu omfavner dualiteten og genfortolker stolen til en siddeplads for to personer, er simpelthen eminent.

Carlos Ott og Carlos Ponce de Leon
© fritzhansen.com

De to arkitekters fællesprojekt er nærmest levende, hvor beklædningen vokser op over stolen og bag om stoleryggen for at emulere en opretstående have.

Jean Nouvel
© fritzhansen.com

Denne fortolkning spiller direkte ind i Jean Nouvels forkærlighed for kontraster. Skarpe sort-hvide grænser skaber en farvemæssig forstærkning af stolens eksisterende udtryk.

Snöhetta
© fritzhansen.com

De norske stjernearkitekter, der er blandt de mest hypede i verden lige nu, har fuldstændig nytænkt, hvad en 7’er-stol er og har skabt et design, der tillader at siddeområdet kan adskilles fra benene.