Mit arbejdsrum - Erlend Høyersten

Han er norsk direktør på det danske museum: ARoS. Mød Erlend Høyersten, der inspireres af elektronisk musik og tror på, at de største ting stadig er foran ham.

© Joachim Ladefoged

Erlend Høyersten er oprindelig uddannet kunsthistoriker fra universitetet i Bergen, Norge. Siden da har arbejdet som museumsdirektør på forskellige norske museer. I januar 2014 blev han direktør for ARoS.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN HER UD?
© Høyersten

Det er en kombination af nogen møbler der allerede var her, og nogen der har kommet til efter, at jeg begyndte som direktør i januar 2014. Jeg kan godt lide, at det er meget kunst, små genstande med personlig betydning, bøger og gode møbler. Jeg har altid haft en Flipover-board på mit kontor. Det er et fantastisk værktøj for mig.

HVORDAN KAN MAN SE, AT DET ER DIT ARBEJDSRUM?
© Høyersten

Det er mine ting! Der er spor fra mine rejser til Kina, USA, Europa og Brasillien. Der er også små genstande, som jeg har haft med mig siden jeg var en lille dreng blandt andet et horn fra en buk. Derudover har jeg bøger, som har stor betydning for mig, kunstbøger og invitationer til ferniseringer. Selv om de fleste af møblerne har et stram design, har jeg nok en lille passion for barok-stilen.

HVAD ER DET STØRSTE DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDSRUM?
© Høyersten

Det er rigtig mange ting, som jeg stolt over at have gennemført eller været med til. Men jeg ved ikke, hvad det største skulle være. Jeg vil sige, at det er stort at få lov til at arbejde 100% med det, som er min passion. Men jeg tænker ofte, at det største ligger foran mig.

HVAD INSPIRERER DIG?
© Høyersten

Musik i stor grad. Jeg hører meget musik på mit kontor - fra klassisk til hip hop og elektronisk. Men kunst og mennesker generelt inspirerer mig også.

Læs også: Mit arbejdsrum: Kristina Dam

HVAD ER EN KLASSISK OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDSRUM?
© Høyersten

Jeg dagdrømmer og nogen gange forsvinder blikket over horisonten.