Kom med bag kulissen på Wulffmorgenthalers nye kontor

Kom med bag kulissen på den enorme forvandling af Wulffmorgenthalers kontor-lokaler. Amanda Lilholt Hurup er designeren bag projektet - og her er alt enten er genbrug eller selvbyg.

Wulffmorgenthalers nye kontor

Wulfmorgenthaler, som i dag går under navnet Wumo, består af det danske makkerpar - Mikael Wulff og Anders Morgenthaler. De er kendt for deres DR2 satire-program, hvor blandt andre, den evigt tilbagevendende flodhest, Dolph spillede en stor rolle. I dag har de fokus på deres humoristiske tegneserie-striber, som blandt andet er at finde i Politiken, Washington Post og New York Times.

Vi har været med bag kulissen i redesigningen af deres kontorlokaler.

Amanda Lilholt Hurup

Amanda Lilholt Hurup er møbeldesigner og studerende ved Kunstakademiets Designskole. Hendes fokus ligger på genbrug og redesign. Hendes designs er skarpe samt rene i linierne og det stringente smelter sammen med genbrug og bløde materialer.

Du kan se mere til Amanda Lilholt Hurups designs og projekter ved at besøge hendes hjemmeside. I Denne artikle kan du læse om hendes tanker omkring projektet.

Hvad er dine tanker bag projektet?

"Kort fortalt er hele kontoret indrettet ud fra et bæredygtigheds-koncept. Alle reoler og skænke er bygget af Resttræ fra Junckers Industri. Små stykker der alligevel skulle smides ud er blevet limet sammen og omdannet til møbler."

Belysningen

"Kontorets grundbelysnings-lamper er LED og resten er fundet på Lauritz.com, loppemarkeder eller redesignet af mig. Her er for eksempel nogle gamle pendle som jeg har svejset nyt stel til og omdannet til gulvlamper."

Bordene

"Deres hæve/sænke-borde er blevet lavet om istedet for at blive smidt ud. Jeg har lavet en ny linoleumsplade, som er et naturmateriale, og larkeret stellet fra gråt til sort. En simpel måde at gøre udtrykket lækkert og eksklusivt."

Kunstinstallationen

"Jeg har lavet en kæmpe kunstinstallation udelukkende af metalrester."

Alt det som ikke skulle bruges

"Vi har fået uld fra Gabriel samt læder fra Læderiet APS som alligevel ikke skulle bruges og vi har fået kopper fra Playtype som var anden sortering. Kort sagt er det så bæredygtigt som muligt."

Genbrug og selv-byg

"Der er brugt ting som alligevel ville ende i en container - jeg har genbrugt ting og designet mig ud af ikke at skulle smide for meget ud og derved måtte købe nyt. Der er selvfølgelig også blevet lavet ting som ikke kunne produceres af gamle ting - for eksempel alle loungemøblerne."

Konceptet

"Det særlige ved dette kontor er det bæredygtige tema, samt at jeg selv har tegnet og bygget absolut alt inventar. På den måde er der også mange skræddersyede ting som forholder sig lige præcis til deres sted, lokalerne, stemningen."