Bag kulissen i glaspusteriet

Præcision og nytænkning forenes i Nyhavns Glaspusteri. Mød Christian, glaspusteren bag, og få et eksklusivt indblik i et gammelt håndværk.

Christian Edwards er trods sit engelske efternavn født og opvokset i København. Interessen for glas startede tilbage i 1995. Fascinationen af materialet førte i 1999 til opstart af eget værksted. Således var en glaspuster født.

I dag er alt glas i Nyhavns Glaspusteri designet og pustet af Christian Edwards.

HVORFOR SER DIT ARBEJDSRUM NETOP SÅDAN UD?

Værkstedet har ikke noget specielt stort gulvareal, ca. 20 kvadratmeter, så jeg har været nødt til at indrette det med det absolut mest nødvendige udstyr til brug under arbejdet. Udstyret (3 ovne) og diverse håndværktøj er placeret ud mod væggene og arbejdsbænken i midten af lokalet.

Der blev ved værkstedets etablering lavet et hul i loftet op til 1. sal, således at varmen hurtigt kunne stige til vejrs og temperaturen forblive behagelig hele året.

HVORDAN KAN MAN SE, AT DET ER DIT ARBEJDSRUM?

Der er ingen specielle karakteristika i dette værksted, der indikerer det er mit. Det eneste er min arbejdsbænk, der er noget højere end de flestes, da jeg er knap 2 meter høj.

HVAD ER DET VIGTIGSTE AT HAVE, NÅR DU ARBEJDER?

Godt humør og velfungerende værktøj.

HVAD ER DET STØRSTE, DU HAR OPNÅET I DIT ARBEJDE?

Glæden ved at kunne formgive materialet til netop det, som jeg ønsker. I arbejdet med varmt glas kan jeg dog altid finde en udfordring rundt om hjørnet, selv om jeg har de grundliggende færdigheder i orden.

HVAD ER EN KLASSISK OVERSPRINGSHANDLING I DIT ARBEJDSRUM?

Oprydning. Det er vigtigt at have orden i sit udstyr, når man puster glas, så man altid ved hvor tingene ligger. Det er bare lige med at får det gjort.