Plasticflaskens afløser er lavet af ... bivoks og papir

Plasticflasker med købevand er en af de største miljøsyndere på kloden. Dét gør designeren Luigi Rausch noget ved med en flaske skabt som vikingernes drikkehorn ...

Bruger hemmelighed fra vikingernes drikkehorn

Luigi Rausch er en italiensk industriel designer, der bruger sin uddannelse til at forbedre verden - eller i hvert fald tage små skridt i retningen af at ændre på nogle af menneskehedens dårlige vaner.
Vi køber mere og mere vand på plasticflaske, især os, der har rigeligt med godt drikkevand lige i nærheden. Plasticflaskerne hober sig op i affaldsbunkerne og truer miljøet over hele verden.
Luigi Rausch har i følge sitet Designboom skabt et alternativ, som tager udgangspunkt i jernalderens drikkehorn. Designboom har en platform for unge designeres ideer, så de kan blive formidlet videre til alle os andre.

I jernalderen brugte vikingerne bivoks til at gøre deres drikkehorn vandtætte. Bivoks er et mirakelmiddel fra naturen. Det er bakteriehæmmende, 100 procent vandtæt og går i ét med naturens cyklus, når man er færdig med at bruge det.

Læs også: 36 etager med 18.000 planter

Designeren har skabt et nyt materiale bestående af voks og en form for transparent kalkerpapir, som også er bæredygtigt.

Designeren har prøvet sig frem med forskellige materialetyper, men det vigtigste har været at tænke realistisk. Forbrugerne holder nemlig ikke op med at købe vand i plasticflasker fra den ene dag til den anden, og vi fortsætter også på trods af de miljøskadelige konsekvenser.
Derfor skal hele vores mindset laves om, og alternativet til købevand skal være ligeså lækkert og nemt.
Luigi Rausch fortæller til Designboom, at han har brugt mange kræfter på at udvikle en papirstype, som er gennemsigtig, så vandet kan anes igennem. Det har nemlig en betydning for, om vi har lyst til at drikke af flasken.

Prototypen til plasticflaskens afløser - i flad og genbrugelig udgave.