Kunstværker til salg i CRD showroom
© chris1million

Ny butik vil demokratisere kunsten

Kunst skal ikke kun være for gallerier og dem med en stor bankkonto. Det mener billedkunstner Cathrine Raben Davidsen, som har åbnet en butik i indre København, hvor hun sælger værker i alle prisklasser.

CRD Studio er en ny butik på Sølvgade i indre København, som billedkunstner Cathrine Raben Davidsen netop har åbnet.

Hun er en central kunstner på den danske kunstscene og er repræsenteret på en lang række store kunstinstitutioner, som Statens Museum for Kunst, Kunsten i Aalborg og Trapholt.

Mens hendes værker normalt bliver solgt for mange tusind kroner, kan alle – uanset midler – være kunder i butikken. Her kan man nemlig købe alt fra klistermærker over plakater, litografi og tapet til keramik. Priserne starter ved bare 100 kr.

© chris1million

Cathrine Raben Davidsen har åbnet butik i Sølvgade lige ved hendes værksted.

© chris1million
© chris1million

Alle skal have adgang til kunst

— I processen med at demokratisere mit værk, har jeg åbnet en butik. Jeg kan godt lide, at folk uden store midler også har adgang til at købe mine værker, siger hun.

Cathrine Raben Davidsen er også kunstneren bag årets Knæk Cancer t-shirt, der bliver solgt via Bootz fra d. 10. oktober.

CRD Studio
© Michael Ryggard
© Michael Ryggard

Kom ind i Cathrines univers

CRD studio ligger 50 skridt fra Cathrine Raben Davidsens værksted i Sølvgade, og der er kun åbent på udvalgte tidspunkter.

— Butikken er en måde at give folk en mulighed for at komme ind i det univers, som jeg har skabt. Jeg vil gerne give folk en totaloplevelse og følge tingene til dørs. Hvis man køber en af mine lamper, så bliver den også pakket ind i silkepapir, som jeg selv har skabt. Det er meget nørdet og gennemført, siger hun.

Pæn og ordentlig

— Rent fysisk har jeg et stort værksted, hvor jeg kan splatte, mens butikken er pæn og ordentligt. Det er gennemsyret af, hvordan jeg er som person: halvdelen af mig er systematisk og ordentlig, og den anden halvdel er komplet kreativ. På samme måde har jeg butik på den ene side af gaden og værksted på den anden. Jeg er så glad for det, siger hun.

Find åbningstider og mere info på Cathrines hjemmeside.