Nu kan du dække bord med design af Kay Bojesen

I 1940’erne formgav den velkendte funktionalist en række brugsgenstande tilegnet køkken- og spisebordet, men først nu - flere årtier senere - ser de dagens lys.

Nyhed fra Kay Bojesen brugsgenstande til køkkenbordet og spisebordet æggebægre platte peberkværn saltkar
© Kay Bojesen Denmark

Menageri

... er navnet på den nye serie, og deri gemmer en dobbeltbetydning. Ordet, som er fransk, henviser både til en samling eksotiske dyr, der er en klar reference til de populære Bojesen træfigurer - og til alt det, der hører til i en husholdning.

Dansk design er kendt for at sætte funktionalitet og godt håndværk i højsædet, hvilket har resulteret i en lang række tidløse klassikere. På samme måde som træfigurerne er produkterne i Menageri-serien taktile og originale.

Ligeledes er de fuldendt med en håndværksmæssig finish, som gør, at de er rare at røre ved og indbyder til at blive brugt hver dag.

Med den nye serie er der altså, på en og samme tid, tydelige referencer til Kay Bojesens ikoniske univers, men også til noget hidtil ukendt.

Med omtanke for miljøet

Menageri-serien er fremstillet af FSC-certificeret egetræ, hvilket er en garanti for, at produktionen er sket så bæredygtigt som muligt.

Det er ikke første gang, at Kay Bojesen Denmark gør sig bemærket på denne front. Tidligere på året lancerede de det seneste medlem i flokken af træfigurer med et helt særligt budskab.

Serien består af fem brugsgenstande i form af peberkværn, saltkar, sæt af to æggebægre, olie & eddike-sæt samt en serveringsplatte. Hele serien forhandles på deres website.

Kay Bojesen Menageri nyheder platte olie eddike sæt
© Kay Bojesen Denmark
Kay Bojesen Denmark menageri serveringsplatte æggebæger saltkar peberkværn
© Kay Bojesen Denmark