Kay Bojesen som kongelig hofleverandør
© Kay Bojesen

Kay Bojesen fejrer 70 års jubilæum som Kongelig Hofleverandør

Kay Bojesen fik personligt tildelt hofprædikatet i 1952, og siden da er det lykkedes at bibeholde det i familien.

Fra generation til generation

Da Kay Bojesen i 1952 fik tildelt titlen Kongelig Hofleverandør, havde hans design allerede fast plads i den kongelige husholdning.

Kay Bojesen døde seks år efter udnævnelsen, og herefter gik prædikatet videre i familien. I dag er det tilknyttet virksomheden ved samme navn: Kay Bojesen ApS, som varetager og videreudvikler Kay Bojesens sølvarkiv med hans yngste barnebarn Sus Bojesen Rosenqvist ved roret.

– Min farfar Kay Bojesen havde et godt forhold til Kongehuset, så tildelingen af prædikatet var både en utrolig fornem anerkendelse af hans kunnen og hans håndværk, men også af den relation den kongelige husholdning havde til hans håndværk, fortæller CEO, Sus Bojesen Rosenqvist.

Kongelig hofleverandør
© Kay Bojesen
Abe fra Kay Bojesen
© Kay Bojesen

Respekt for designarven

I dag drives virksomheden fortsat med stor respekt for Kay Bojesens karakteristiske designarv. Denne forsøges videreført med hans funktionalistiske filosofi og innovative ånd som grundlag for alle beslutninger og produkter.

– Alt hvad vi producerer har afsæt i min farfars sølvarkiv, og er skabt ud fra de linjer og silhuetter han formgav og tegnede i sin egen tid. Dog udvikler vi på materialevalg og størrelser, som han også ofte gjorde, forklarer Sus Bojesen Rosenqvist og fortsætter:

– Det er derfor en utrolig anerkendelse, at vi har formået at beholde prædikatet gennem så mange år. Og det fortæller os også, at det vi gør, og den måde vi arbejder med min farfars designs på – i hans navn – er noget vi kan være stolte af.

LÆS OGSÅ