Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Japansk kunstner laver små plastikhjem til eremitkrebs

Denne plastikbolig til eremitkrebs forestiller en japansk kirke.

© Aki Inomata

Den japanske kunstener Aki Inomata har med sine 3D-print tidligere produceret små bygninger og hjem til de små eremitkrebs. Nu har hun så fået den idé at producere et hjem i form af en kirke, som skal kobles fast til skalddyret. På den måde skal eremitkrebsen bære rundt på plastikkirken, der i den forbindelse bliver en del af krebsens nye hjem.

Læs også: Japansk juvel i Jylland.

Tidligere har Aki Inomata lavet krebse-hjem i andre motiver, og hun har sågar også produceret ekstra skjold til skildpadder. I sit arbejde sikrer Aki Inomata sig, at de skrøbelige skjold ikke lider overlast eller går i stykker, og hendes plastik-boliger fungerer efterfølgende som en ekstra beskyttelse.

Aki Inomata inspireres af arkitekturen i storbyer, og hendes krebse-hjem tager derved udgangspunkt i menneskelige miljøer. Fordi eremitkrebsen vokser, udskiftes dens hjem jævnligt. Selv forklarer Aki Inomata, at netop dette er et billede på menneskers evne til at tilpasse sig samfundet – fx når man flytter, erhverver sig en ny nationalitet osv.

Læs også: Japanske miniature-billeder baseret på hverdagssituationer.

Relaterede Artikler