© Tatsuya Tanaka

Japanske miniature-billeder baseret på hverdagssituationer

Med disse miniature-skildringer af hverdagssituationer bliver den kedelige dagligdag en anelse sjovere. Tjek billederne fra Tatsuya Tanakas fine miniature-kalender.

Den japanske kunstner Tatsuya Tanaka frembringer helt sikkert smil på alles læber, når han dagligt skildrer hverdagssituationer i miniature-format. Tatsuya Tanaka har siden april 2011 skildret helt almindelige og kedelige situationer fra dagligdagen, hvor målet er at gøre hverdagen lidt sjovere. Selv forklarer han, at hverdagen oftest bliver sjov, hvis man ser den i en anden sammenhæng, end man er vant til.

Læs også: Fremtidens hotel-receptinist er en robot.

Kunstneren tager billeder af hverdagslivet og lægger dem ind i sin virtuelle kalender på sin hjemmeside – på den måde kan omverdenen hver eneste dag blive præsenteret for en hverdagssituation på en helt ny og sjovere måde.

Idéen til den fascinerende miniature-kalender har rod i barndommen, hvor Tatsuya Tanaka fx forestillede sig de klassiske, japanske måtter af halm som gangstier mellem rismarker, hvor han kunne køre med sine små legetøjsbiler.

Læs også: Guld med guld på.

Tatsuya Tanaka bruger også ting som broccoli og sugerør i sine billeder for på den måde at sikre sig, at alle forstår størrelsesforholdet - broccoli kan fx fungere som træer.

Se et udpluk af de vildt fine og sjove billeder nedenfor.

Du kan læse mere om Tatsuya Tanaka arbejde i denne artikel, og også se den fine kalender på Tatsuya Tanakas egen hjemmeside.