Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

IKEA lancerer 'vintage-sale' og dropper Black Friday

For første gang nogensinde holder IKEA et eksklusivt 'vintage-sale', hvor de sælger IKEA-klassikere, der ellers ikke længere produceres, til deres oprindelige pris.

Ikonisk skab fra IKEA

© IKEA

Green Friday

Fredag den 26. november har du mulighed for at komme til et eksklusivt 'vintage-sale' i IKEAs varehuse landet over.

Dermed lancerer IKEA et alternativ til Black Friday og det overforbrug, der knytter sig til dagen. I år har møbelhuset valgt at ændre Black Friday til Green Friday, og i stedet for at sælge masseproducerede møbler, sætter IKEA ikoniske vintage-møbler til salg til den oprindelige pris.

76 vintage-ikoner

Der er tale om 76 vintagemøbler, der alle er udgået af sortimentet. Blandt møblerne findes 'blogger-skabet' STOCKHOLM fra 2017, NATURA-stolen designet af Karin Mobring, SINNERLIG-sofaen designet af Ilse Crawford, JO-stolen designet af Gillis Lundgren fra 1960’erne og VILBERT-stolen designet af Verner Panton.

Salget af de brugte designikoner vil foregå via lodtrækning, da møblerne fås i begrænset antal. Der vil også være masser af andre genbrugsmøbler til en god pris. Som led i den grønne omstilling køber IKEA nemlig året rundt danskernes brugte møbler tilbage og giver dem nyt liv.

Mads Steffensen og Uffe Buchard

I forbindelse med vintagesalget har IKEA inviteret vært Mads Steffensen og trendekspert Uffe Buchard til en vintage-talk den 25. og 26. november hos IKEA i Gentofte. Her vil de tale om de vintagemøbler, som senere vil blive sat til salg. De vil blandt andet fortælle om, hvordan møblerne blev til, om designeren bag - og hvordan IKEA har fundet frem til de sjældne møbler.

Læs meget mere her.

Håndplukket til dig