IKEA lancerer 'vintage-sale' og dropper Black Friday

For første gang nogensinde holder IKEA et eksklusivt 'vintage-sale', hvor de sælger IKEA-klassikere, der ellers ikke længere produceres, til deres oprindelige pris.

Ikonisk skab fra IKEA
© IKEA

Green Friday

Fredag den 26. november har du mulighed for at komme til et eksklusivt 'vintage-sale' i IKEAs varehuse landet over.

Dermed lancerer IKEA et alternativ til Black Friday og det overforbrug, der knytter sig til dagen. I år har møbelhuset valgt at ændre Black Friday til Green Friday, og i stedet for at sælge masseproducerede møbler, sætter IKEA ikoniske vintage-møbler til salg til den oprindelige pris.

76 vintage-ikoner

Der er tale om 76 vintagemøbler, der alle er udgået af sortimentet. Blandt møblerne findes 'blogger-skabet' STOCKHOLM fra 2017, NATURA-stolen designet af Karin Mobring, SINNERLIG-sofaen designet af Ilse Crawford, JO-stolen designet af Gillis Lundgren fra 1960’erne og VILBERT-stolen designet af Verner Panton.

Salget af de brugte designikoner vil foregå via lodtrækning, da møblerne fås i begrænset antal. Der vil også være masser af andre genbrugsmøbler til en god pris. Som led i den grønne omstilling køber IKEA nemlig året rundt danskernes brugte møbler tilbage og giver dem nyt liv.

Mads Steffensen og Uffe Buchard

I forbindelse med vintagesalget har IKEA inviteret vært Mads Steffensen og trendekspert Uffe Buchard til en vintage-talk den 25. og 26. november hos IKEA i Gentofte. Her vil de tale om de vintagemøbler, som senere vil blive sat til salg. De vil blandt andet fortælle om, hvordan møblerne blev til, om designeren bag - og hvordan IKEA har fundet frem til de sjældne møbler.

Læs meget mere her.

LÆS OGSÅ

IKEA 'vintage-sale'
© IKEA