IKEA søsætter nye initiativer, der skal fremme bæredygtigt og cirkulært forbrug

Lige nu lancerer IKEA en række initiativer, som skal gøre det nemmere for danskerne at træffe cirkulære forbrugsvalg til gavn for klimaet.

'Spar mere end penge'

– I IKEA har vi forpligtet os til at omstille vores forretning og finde løsninger på den klimakrise, vi befinder os i. Jeg mener, at vores arbejde med grøn omstilling - ved bl.a. at fremme et cirkulært forbrug - er en forudsætning for, at vi kan drive forretning i fremtiden, siger Johan Laurell, som er adm. direktør i IKEA Danmark.

Derfor har IKEA netop igangsat en række nye initiativer, som skal gøre det både nemmere og mere attraktivt at genbruge både møbler og boliginteriør. Initativerne introduceres under overskriften 'Spar mere end penge' og bliver sat i drift denne november, så du som kunde kan deltage i den grønne bevægelse.

Par bærer bogreol fra IKEA
© IKEA

'IKEA Gensalg nær dig'

De nye initiativer fra IKEA indebærer blandt andet, at den allerede kendte service, der bliver kaldt Gensalg, udvides til 'IKEA Gensalg nær dig'.

Til at begynde med vil konceptet være en test, som skal klarlægge potentialet for den nye service, der kommer til at indebære, at kunder nu kan aflevere deres brugte IKEA-produkter de steder, hvor de normalvis får leveret deres varer tæt på deres hjem.

Det skal gøre det nemt for kunderne at deltage i den grønne omstilling, og som en gevinst vil IKEA i testperioden forære kunderne et værdibevis, der har den dobbelte værdi end det, man normalt får ved Gensalg.

I denne sammenhæng åbnes der også et imponerende gensalgsmarked i uge 45, 46 og 47, hvor kunder har mulighed for at købe de brugte møbler.

© IKEA

CIRKULÄR

Som led i den grønne omstilling præsenterer IKEA også et nyt inspirationsunivers kaldet CIRKULÄR. Dette univers har særligt fokus på, hvordan man kan reparere eller genanvende gamle møbler og boliginteriør og på den måde give produkterne nyt liv.

– Med CIRKULÄR vil vi gerne vise, at kvalitetsmøbler kan have et langt liv og kan være mindst lige så attraktive, værdifulde og let tilgængelige som et nyt køb, siger Monica Keaney, der er bæredygtighedschef i IKEA Danmark.

Konceptet er derfor udviklet med henblik på at rådgive kunder om, hvordan de kan tænke i genbrug og upcycling af deres gamle møbler fremfor at købe nyt. IKEA manifesterer med initiativet et stort engagement i den grønne omstilling, og konceptet ses som en del af deres ambition om at blive en cirkulær, klimapositiv forretning ved udgangen af 2030.

CIRKULÄR er at opleve i IKEA fra uge 47, 2021.

Anderledes Black Friday

Da november også er måneden, hvor der er Black Friday, har IKEA også valgt en anderledes tilgang til denne dag, som er i overensstemmelse med deres bæredygtige ambitioner. På Black Friday, fredag den 26. november, kan du derfor opleve vintage sale i alle IKEAs varehuse i landet. Dette vil IKEA uddybe mere om senere i november.

LÆS OGSÅ