IKEA er klar med nyt designsamarbejde

"Med denne nye kollektion vil vi udforske, hvordan lys interagerer med forskellige materialer, teksturer og farver."

Designeren Sabine Marcelis
© IKEA

Sabine Marcelis

IKEA har for anden gang indgået et samarbejde med den dygtige, tyske designer Sabine Marcelis. Første gang var i forbindelse med IKEA ART EVENT 2021, mens det denne gang er med en kollektion, der bringer lys til live.

Sabine Marcelis stræber efter at skabe oplevelser med sine design, og hendes arbejde er præget af rene former.

Om design og lys siger hun:

– Belysning og designobjekter med integreret lys er mere end funktionelle boligindretningsprodukter. Lys har indflydelse på, hvordan vi har det - det skaber en stemning og atmosfære. Direkte lys og inddirekte lys kan skabe uventede effekter, der harmoniserer eller forstærker vores omgivelser. Lys har evnen til at transformere hjemmets udseende, følelser og atmosfære til det bedre.

Det er netop noget af det, der er centrum i den nye kollektion, der sætter fokus på lys. Her arbejdes der også med, hvordan lys kan påvirke menneskers følelsesmæssige velvære på en positiv måde og gøre hjemmet til et mere personligt og uforudsigeligt sted.

LÆS OGSÅ

Lamper skabt i samarbejde mellem IKEA og designeren Sabine Marcelis
© IKEA

Den nye kollektion

Den nye kollektion kommer til at bestå af ca. 20 produkter og vil rumme både spejle, glas, skåle og lamper. Sabine Marcelis arbejder på tværs af produkt, installation og rumligt design, og det ses også i den nye kollektion.

– Med denne nye kollektion vil vi udforske, hvordan lys interagerer med forskellige materialer, teksturer og farver. Vi ønsker at fremhæve, hvordan den rigtige boligindretning kan have en positiv effekt på din hverdag. Kollektionen bliver en fantastisk tilføjelse til IKEA, da den fremviser Sabine Marcelis unikke designsprog, siger Henrik Most, Product Design Leader hos IKEA, Sverige.

Nogle af produkterne fra kollektionen vil være permanente tilføjelser til IKEAs sortiment, men de fleste vil dog være i begrænset antal. Kollektionen vil desuden byde på statement pieces, som folk kan inkludere i deres indretning for at skabe sanselige oplevelser i hjemmet, som udtrykker deres personlighed.

Skal du have fingrene i nogle af produkterne fra kollektionen, så følg med på IKEAs hjemmeside. Kollektionen er online og kan købes i butikkerne fra oktober 2022.

LÆS OGSÅ

Lampe skabt i samarbejde mellem IKEA og Sabine Marcelis
© IKEA