Fritz Hansen laver grønt statement med deres nye Recycle-stol

En stol produceret i farvet, genanvendt plastaffald.

© Fritz Hansen

En "grøn" stol

Det anerkendte designbrand, Fritz Hansen, gør med deres seneste stol sig aktuel inden for denne megatrend og adopterer en mere bæredygtig tilgang.

Introduceringen af Fritz Hansens N02 Recycle-stol kan ses som et grønt statement. Intentionen var at designe en nutidig plastikstol med et bæredygtigt udgangspunkt, uden at gå på kompromis med Fritz Hansens høje kvalitet.

Cirkulært plastik

Recycle-stolen er produceret i genanvendt plastaffald fra de ting, vi kender og bruger i vores egne hjem.

– At stolens skal er konstrueret af plastaffald, genanvendt fra ting vi kender fra hverdagen, skaber en ekstra forbindelse imellem stolen og brugeren, siger Oki Sato fra Nendo.

Ikke kun materialerne er bæredygtige, andre store dele af processen bag stolen er også tænkt i bæredygtige baner. Eksempelvis er transporten gjort miljøvenligt ved udelukkende at indsamle og bearbejde plastaffaldet i Centraleuropa.

fritz hansen lancerer ny N02 recycle stol
© Fritz Hansen

Skandinavisk og japansk æstetik

N02 Recycle-stolen er lavet i samarbejde med det japanske designstudie, Nendo, og formår derfor at forene det bedste fra den skandinaviske og japanske æstestik.

Samarbejdet har resulteret i en elegant og enkel stol i skandinaviske jordnuancer, der passer ind i mange forskellige settings som stue, kontor eller mødelokale.

N02 Recycle-stolen er tilgængelig i butikkerne fra november 2019.

fritz hansen lancerer ny N02 recycle stol
© Fritz Hansen