© Danish Crafts Design

Fem danske og innovative kunsthåndværkere i Paris

Se de fem udvalgte kunsthåndværkere i Danish Crafts Collection, som snart præsenteres i Paris.

Danish Crafts Collection har netop udvalgt de fem bedste nutidige og danske kunsthåndværkere. Formålet med Danish Crafts Collection er primært at promovere det danske kunsthåndværk og design på det internationale plan, men også at forsøge at sikre en udvikling for den enkelte kunstner. Denne udvikling vil forhåbentligt føre til en karriere med enten egen produktion eller samarbejde med andre.

Læs også: Quiz: Er du design-nørd?

De fem udvalgte kunsthåndværkere

Årets fem udvalgte kunsthåndværkere deler en fælles interesse for holdbare og bæredygtige løsninger, som naturligvis afspejles og meget tydeligt ses i deres arbejde.

Amanda Taarup Betz er uddannet arkitekt og producerer bl.a. lamper for Le Klint og Watt a Lamp, hvor designeren Jonas Edward Nielsen særligt interesserer sig udvikling af bæredygtige materialer, som han udstiller rundt om i verden.

Martine Myrup er uddannet billedkunstner og skulptør og fokuserer i øjeblikket på upcycling overskuds- og gamle tekstiler, mens Anne Tophøj er keramiker og primært arbejder med brugsprodukter og unika, som alle har fokus på måltidet og de dertilhørende redskaber. Derudover arbejder hun også med nye produktionsmetoder indenfor sit fag. Laura Barüel er beklædningsdesigner og inspireres særligt af naturen, når hun designer tøj, kostumer, udstillinger osv.

Læs også: Tungen, som du aldrig har set den før ...

Det er Statens Kunstfond, der står bag Danish Crafts Collection, og Projektstøtteudvalget for Kunsthåndværk og Design har udvalgt de fem kunstnere. Danish Crafts Collection præsenteres på Maison & Objet-messen i Paris fra 4.-8. september 2015.

Speckled af Martine Myrup

Wood Cushion af Laura Barüel

Gesso Project af Jonas Edward Nielsen

Column af Amanda Taarup Betz

Geoplex Collection: Turn af Anne Tophøj