FDB Møbler i nyt samarbejde: Miljøvenlige havemøbler

FDB Møbler er gået sammen med miljøorganisationen Verdens Skove om en særudgave af de populære Sammen havemøbler. Formålet med samarbejdet er at bevare biodiversiteten og ikke mindst skabe indtægter til lokalbefolkningen.

Særudgaven af Sammen x Verdens Skove
© FDB Møbler

Et grønt samarbejde

FDB Møbler er kendt for deres klassiske og tidløse møbler, der passer ind i ethvert hjem. De stilfulde designermøbler har stået øverst på manges ønskelister i flere år og fortsætter stilen med flere lanceringer, som eksempelvis den ikoniske skænk A232 af Børge Mogensen, der sættes i produktion igen.

FDB Møbler løfter nu sløret for et samarbejde med den danske miljøorganisation Verdens Skove om en særudgave af de populære Sammen havemøbler, der oprindeligt blev designet i teak af Thomas E. Alken i 2014.

Den nye udgave af møblerne er lavet i FSC-certificeret rosita-træ, som stammer fra et skovområde i Honduras, hvor Verdens Skove arbejder sammen med lokale organisationer om at give skovområder en økonomisk værdi uden at gå på kompromis med bevarelse af biodiversiteten.

I området sikres der ligeledes beskæftigelse og indtægt for lokalbefolkningen.

Særudgaven består af havebord og stole og kommer i et begrænset antal fra marts.

Særudgaven af Sammen x Verdens Skove
© FDB Møbler

Bevaring af vigtige skovområder

Det røde rosita-træ stammer fra et lille skovområde i Honduras, der ligger nær havet og derfor udgør en del af en helt særlig biodiversitet.

Verdens Skove arbejder med at bevare vigtige tropiske skovområder som dette bl.a. ved at gøre dem økonomisk værdifulde for befolkning og stat. FSC-certifikatet er en vej hertil, da det både sikrer, at der overholdes nogle ambitiøse miljøkrav og ikke mindst gode rammer for arbejdsforhold.

Træet til Sammen havemøblerne forarbejdes på en lille fabrik i lokalområdet, hvor havemøblerne også samles, slibes og behandles, inden de fragtes med skib hjem til Danmark.

LÆS OGSÅ

Særudgaven af Sammen x Verdens Skove
© FDB Møbler
Særudgaven af Sammen x Verdens Skove
© FDB Møbler

Sammen x Verdens Skove

Særudgaven af Sammen x Verdens Skove fås som havebord og stole til priser fra 2.999 kr.

Havemøblerne i rosita-træ kan købes i FDB Møblers butikker landet over, så længe lager haves.

Læs mere på FDB Møblers hjemmeside

Særudgaven af Sammen x Verdens Skove
© FDB Møbler

LÆS OGSÅ