Eftertragtet FDB-vintagemøbel sættes i produktion igen

FDB Møbler relancerer denne måned den ikoniske skænk A232, der er designet af Børge Mogensen, og som siden sin tilblivelse har været et populært vintagefund.

A232 skænken af Børge Mogensen
© FDB Møbler

Nyhed fra FDB Møbler

Denne måned relancerer FDB Møbler skænken A232, som blev designet af Børge Mogensen i 1964. Siden da har det ikoniske møbel været et eftertragtet vintagefund i både ind- og udland.

Med stor respekt for det originale design vækker det danske designbrand nu skænken til live igen.

Klassikeren lanceres nu i FSC-certificeret eg og har, som originalen, et skulpturelt og minimalistisk stel, der giver skænken et særligt let udtryk.

FDB Møbler har desuden fået specialfremstillet håndtag og andre detaljer i messing, som er tro mod originalen fra 60'erne.

A232 skænken af Børge Mogensen
© FDB Møbler

Enkle linjer og høj funktionalitet

Børge Mogensen var den første tegnestueleder for FDB Møbler og satte rammen for den institution, som de næste årtier var med til at udvikle den danske designtradition.

Hans filosofi var, at møbler skulle passe til mennesket og ikke omvendt – og hans funktionelle og enkle formsprog blev den røde tråd gennem hans mange designs. Dette er også kendetegnet ved den anerkendte skænk, der er bygget op om enkle linjer og høj funktionalitet.

Til skænken medfølger fire hylder i eg, der ligeledes kan tilkøbes ekstra af. Det er desuden også muligt at tilkøbe skuffer i eg med fingertappede samlinger i to forskellige dybder.

På den måde kan skænken skræddersys, så den passer til netop dit behov – om den skal bruges i spisestuen til stel, på kontoret til opbevaring af arbejdsredskaber eller i stuen til alle dine særlige ejendele.

LÆS OGSÅ

A232 skænken af Børge Mogensen
© FDB Møbler

I butikkerne nu

A232 skænken af Børge Mogensen måler 72,8 x 120 x 60 cm og koster 23.999 kr.

Hylder kan tilkøbes for 799 kr., og skuffer for henholdsvis 1.699 kr. (4,5 cm i højde) og 2.399 kr. (9,5 cm i højde).

Skænken forhandles i FDB Møblers butikker landet over.

Find skænken online her

A232 skænken af Børge Mogensen
© FDB Møbler

LÆS OGSÅ