Ny, moderne fortolkning af velkendt Arne Jacobsen-design

I forbindelse med Fritz Hansens 150 års-jubilæum, genintroduceres Arne Jacobsens Æggebordet i en moderniseret nyfortolkning.

Egg Table af Arne Jacobsen
© FRITZ HANSEN
Egg Table af Arne Jacobsen
© FRITZ HANSEN

Æggebordet

Arne Jacobsen designede Æggebordet i 1952 som supplement til stolen Myren.

I dag, 70 år efter, genintroduceres det originale design i en moderne fortolkning i forbindelse med Fritz Hansens 150 års-jubilæum.

Oprindeligt produceret i teak og rosentræ lanceres Æggebordet nu i smukt, FSC-certificeret valnødfinér. Den ellipseformede bordplade hviler på tre ben og skaber en afslappet bordplan, hvor ingen sidder direkte overfor hinanden.

Et perfekt match med Myren

Arne Jacobsens arkitektoniske arbejde i begyndelsen af 1950’erne var influeret af den præcise, kantede og minimalistiske internationale stil. Som kontrast hertil var Jacobsens møbler inspireret af naturens organiske former.

Det ellipseformede Æggebord definerer rummet og giver et utal af indretningsmuligheder. Æggebordet fungerer ligeså godt som uformelt spisebord i et mindre rum som et skrivebord i hjemme-kontoret – og løfter uanset placeringen barren for det æstetiske niveau i hjemmet.

Det passer perfekt til tre trebenede Myren-stole, men har plads til at endnu én person kan sidde komfortabelt.

Bordpladen måler 115 cm x 84 cm.

Æggebordet kan købes fra marts 2022, hvor prisen inkl. moms ligger på 14.495 kr.

Egg Table af Arne Jacobsen
© FRITZ HANSEN
Egg Table af Arne Jacobsen
© FRITZ HANSEN

Fritz Hansen

Fritz Hansen er et globalt designbrand grundlagt i Danmark i 1872, der står bag internationalt anerkendt møbel-, belysnings- og accessories-design.

Virksomhedens drivkraft er passionen for moderne, nordisk æstetik, kvalitet og håndværk, der skabes i samarbejde med visionære kunstnere, designere og arkitekter.

Fritz Hansen har gennem tiden samarbejdet med blandt andre Arne Jacobsen, Cecilie Manz, Hans J. Wegner, Piero Lissoni, Jaime Hayon og Poul Kjærholm.

I dag bliver Fritz Hansens design solgt i mere end 85 lande via 2000 retailkanaler, der inkluderer flagship stores og showrooms i København, London, New York, Seoul, Shanghai og Tokyo. Virksomheden har hoved-kvarter nord for København og 350 ansatte verden over, som servicerer både kontraktmarkedet og retail.

Besøg fritzhansen.com for mere information.

Egg Table af Arne Jacobsen
© FRITZ HANSEN
Egg Table af Arne Jacobsen
© FRITZ HANSEN

LÆS OGSÅ