Få fingrene i tre sjældne designikoner på Bruun Rasmussens næste auktion

Du kan blandt andet byde på Finn Juhls sofa “Poeten,” som har stået i designerens eget hjem.

Markante navne i dansk designhistorie

Tre markante navne i dansk designhistorie har fundet vej til Bruun Rasmussens næste auktion i Bredgade. Der er tale om de anerkendte designere Finn Juhl, Hans J. Wegner og Frits Henningsen, som gennem tiden har skabt nogle af dansk designhistories største klassikere.

På auktionen kan du byde på Finn Juhls sofa “Poeten,” Hans J. Wegners originale, orange skalstol samt et raffineret møblement af Frits Henningsen.

Finn Juhls sofa Poeten

// Finn Juhls sofa "Poeten"

© Bruun Rasmussen

Få Finn Juhls egen sofa hjem i stuen

Den udbudte sofa “Poeten” af Finn Juhl skiller sig særligt ud ved, at designeren selv har haft den stående i sit hjem. Gamle fotos vidner sågar om, at Finn Juhl skabte det udbudte eksemplar i sit hus i Charlottenlund, hvor han boede fra starten af 1940’erne og frem til sin død i 1989.

“Poeten” fremstår i sin ikoniske, skulpturelle form, har kølleben af patineret cubamahogni og er betrukket med hvid uld.

– Sofaen har en markant stærkere skulpturel form end de eksemplarer, der blev lavet senere i 1950'erne og den udgave, der produceres i dag. Når man ser den, bliver det tydeligt, at det her er originalen, fortæller Peter Kjeldgaard, som er leder af moderne design hos Bruun Rasmussen.

Finn Juhls sofa “Poeten” er vurderet til 400.000-500.000 kr.

Hans J. Wegners skalstol

// Hans J. Wegners skalstol

© Bruun Rasmussen

Hans J. Wegners originale skalstol

På den kommende auktion kan du også få fingrene i et af de få originale eksemplarer af Hans J. Wegners iøjnefaldende skalstol, som kommer i en tidstypisk, orange farve.

Stolen har rødder helt tilbage fra et konkurrenceforslag til MoMa i New York i 1948.

Den orange skalstol er vurderet til 300.000-400.000 kr.

Frits Henningsen Kupésofa

// Frits Henningsens Kupé-sofa

© Bruun Rasmussen
Frits Henningsen lænestole

// Frits Henningsens lænestole

© Bruun Rasmussen

Sjældent design af Frits Henningsen

Derudover kan du byde på et smukt møblement designet af Frits Henningsen. Møblementet består af den eftertragtede Kupé-sofa lavet af cubamahogni og nigerskind samt de to matchende lænestole, som er ekstremt sjældne.

Det fine sæt har stået i det samme hjem siden 1940'erne og fremstår frit og moderne i sit udtryk.

Møblementet er vurderet til 200.000-250.000 kr.

De tre designikoner vil være at finde på eftersyn hos Bruun Rasmussen i Bredgade d. 4. marts og udbydes på auktion d. 11. marts kl. 16.