Design Awards 2019: Årets Comeback

Der ligger mange glemte skatte i skuffer og arkiver, hvilket de senere års mange relanceringer vidner om. Prisen går til et stykke design, der lander rigtigt i sin nye kontekst og tid. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Comeback

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres "Årets Comeback”. Se de nominerede her.

© Fredericia

A-chair stol

Design: Jens Risom
Producent: Fredericia

Jens Risom var en elegantier – og sådan ser hans A-Chair også ud. Han tegnede den i 1961, og formmæssigt knytter stolen sig til datidens design med runde former og løse hynder. A-Chair er et godt eksempel på, at kun de virkelig vellykkede stole er ligeså smukke forfra som bagfra. Og i dette tilfælde med en yderst velformet bagside.

© Montana

Pantonova stol

Design: Verner Panton
Producent: Montana

I 1971 designede Verner Panton det modulære Pantonova sofasystem til den danske restaurant Varna: indbegrebet af 70’er-ånden med psykedeliske former og levende farver. Pantonova-stolen viderefører ånden fra dengang til nutiden med sit ikoniske design, der med sit bomstærke udtryk vil indtage ethvert rum – som sofaen i sin tid også gjorde i James Bond-filmen The Spy Who Loved Me fra 1977.

© House of Finn Juhl

Kunstsamlerens bord

Design: Finn Juhl
Producent: House of Finn Juhl

Det lille bord ser enkelt ud, men gemmer på lidt af et skatkammer, når man åbner det – og samleren kan gemme rariteter bag glasmontren. Finn Juhl tegnede bordet i 1948, og selv om det ser enkelt ud, er det kompliceret at fremstille, fordi detaljegraden er meget høj. Det er lykkedes House of Finn Juhl at skabe et bord, som oser af kvalitet og feinschmeckeri.

© Fritz Hansen

Spejl og magasinholder

Design: Paul McCobb
Producent: Fritz Hansen

Det er godt set af Fritz Hansen at relancere en række af Paul McCobbs design fra 1950’erne. Vi fremhæver her magasinholderen, som har praktisk håndtag, så man let kan flytte holderen rundt, og spejlet med vandret drejefunktion og hylde af marmor. Begge design hylder både det funktionelle og det elegante.

© Gubi

Pacha loungestol

Design: Pierre Paulin
Producent: Gubi

Pierre Paulin designede Pacha Lounge Chair i 1975 – en blød stol med runde og hyggelige former. Udtrykket er typisk for datidens design, hvor man kom tæt på gulvet og i det hele taget opløste de gængse indretningsprincipper. Nu hvor Gubi relancerer møblet, passer det fint ind i vores tid, hvor vi overfører de vilde 1970’ere til en ny tid.

© Holmegaard

Stub glas

Design: Grethe Meyer og Ibi Trier Mørch
Producent: Holmegaard

Designer Grethe Meyer og kunsthåndværker Ibi Trier Mørch formgav i slutningen af 1950’erne deres fælles glasserie Stub. De blev en succes fra begyndelsen og har siden været eftertragtede objekter på loppemarkeder, fordi glassene er uhøjtidelige og passer ind i det moderne hjem – også hvis kvadratmeterne er små. Glassene er nemlig stabelbare og optager dermed kun lidt plads. Stub er en hyldest til det funktionelle i livet.

© Carl Hansen & Søn

Coupé sofa

Design: Frits Henningsen
Producent: Carl Hansen & Søn

Coupé Sofaen tegnede møbelsnedker Frits Henningsen i 1936. Sofaens skulderhøje ryg passer godt ind i vores tid, hvor møblet er med til at danne et rum i rummet og lægger op til intime samtaler eller ego-rum. De indvendige armlæn er helt enestående og giver sofaen sin egen personlighed.

© Le Klint

Mushroom lampe

Design: Vilhelm Wohlert
Producent: Le Klint

Arkitekt Vilhelm Wohlert i 1957 tegnede lampen The Mushroom til nobelprismodtager og fysiker Niels Bohrs æresbolig i København, og væglampens facon refererer ret naturligt til navnet. Skærmens plisseringer er håndlavede og tilfører lampen Le Klints helt særlige DNA.