Design Awards 2018: Årets Rumdesigner

Prisen gives til den person eller virksomhed, som indretter rum, der skiller sig originalt eller opfindsomt ud. Se de nominerede her.

Design Awards 2018: Årets Rumdesigner

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet og Costume Living de bedste designs og designere i årets løb. I den forbindelse kårer vi "Årets Rumdesigner".

© David Thulstrup

David Thulstrup

Det har været et forrygende år for David Thulstrup og hans studio. Først og fremmest da han blev valgt til at indrette ét af verdens mest omtalte spisesteder, Restaurant Noma, hvor især hans refleksioner over 1970’ernes parcelhuse i restaurantens lounge er overraskende og helt unik. Ligesom totalindretningen på Vipp-firmaets nye hotel gør stort indtryk med sit miks af danske klassikere sammen med nøje udvalgte farver og teksturer. Indretningen af design- og blomsterbutikken Tableau placerer ham også i en helt særlig klasse for sig, når det gælder detaljerigdom, stemning og det eksklusive udtryk.

© OeO Studio

OeO studio

OeO Studio arbejder nu målrettet både i Danmark og Japan med produkt- og rumdesign – i år skal indretningen af Restaurant Sticks’n’Sushi i Tivoli fremhæves, hvor en varm ”japanordic” stil giver den besøgende en rar og smuk oplevelse. Indretningen i Tokyo af Nomas søsterrestaurant Inua er også gennemført til sidste detalje med design og møbler skabt til stedet og med behørig respekt for stedets navn, som betyder 'ånden, der findes i alle levende ting'.

© Space Copenhagen

Space Copenhagen

Det er ikke nogen let sag at få til opgave at renovere ét af dansk designs ikoner, Arne Jacobsens SAS Royal Hotel i København. Men det har Space Copenhagen gjort med finesse, og tilført stedet noget varme og nye moderne udtryk. De særlige møbler og spejle, som er designet til hotellet, vil vi selv gerne have derhjemme – og objekterne har samtidig respekt for arven. Indretningen af Fredericia Furnitures stand på Milanomessen var også snorlige og i høj klasse.

© Søren Rose Studio

Søren Rose Studio

A45 Tiny House viser, hvor dygtig Søren Rose Studio er til at give et lille rum sjæl, hvor det ellers er indretning af kæmpe luksuslejligheder på Manhatten i New York, der karakteriserer den danske designer og indretters hovedværker. Vi ønsker Søren Rose held og lykke med sit nye amerikanske firma Klein – verden har brug for små, velfungerende hjem.

© Norm Architects

Norm Architects

Norm Architects er næsten allerbedst, når deres design og objekter samles i rigtige hjem. Vi vil fremhæve renoveringen af PH House i København, hvor Poul Henningsen engang boede. Med dyb respekt for de historiske detaljer, som fx høje paneler, er det lykkedes at skabe en moderne bolig med komfort og skøn atmosfære. Også huset Gjøvik nord for Oslo kombinerer arkitektur og rumdesign med et dna som er ultra-skandinavisk. Cool og med sjæl.

Stem på årets Læserfavorit og deltag i konkurrencen om en fed præmie.