Kasper Kyster
© chris1million

Årets Talent Kasper Kyster: Det må gerne være eksperimenterende, men stadig realistisk

For møbeldesigner Kasper Kyster er det vigtigt at være nysgerrig og eksperimenterende. Mød den unge designer, der er en af vinderne af Årets Talent ved Design Awards.

Stol af Kasper Kyster
© Kasper Kyster
Stol af Kasper Kyster
© Kasper Kyster

Arbejder intuitivt

En af grundene til at Kasper har vakt opsigt, er hans omfattende afgangsprojekt fra Det Kongelige Akademi. Her valgte han at arbejde med en metode frem for et færdigt projekt, og da processen var ovre, stod han med 11 møbler, hvor de fleste andre står med ét.

– I første omgang satte jeg mig for at skabe seks siddeobjekter på seks uger i seks forskellige materialer. Det satte rammen for, at jeg kunne arbejde så intuitivt som muligt. Tiden blev en vigtig del af udtrykket. Jeg havde ikke tid til andet end at træffe et valg nu og her, for der skulle stå et møbel færdigt, når ugen var omme.

Vigtigt at kunne se nyt

Afgangsprojektet fik titlen The Master Collection, der både henviser til, at det er en omfavnsrig kollektion, og at det er en del af hans master – eller kandidat, som vi siger på dansk.

– Metoden gjorde, at jeg kunne arbejde frit, og jeg kunne lade en ide føre videre til den næste. Jeg lod intuitionen styre og det blev på sin vis en test af, om jeg havde fået en designintuition af at gå på uddannelsen.

I løbet af processen arbejdede han på alle skolens værksteder og kom både omkring papir, træ, plastik, keramik, metal og tekstil.

– Jeg følte virkelig, at jeg satte alt i spil, som jeg havde lært i løbet af uddannelsen. For mig var det en måde at lave noget, der var sjovt og samtidig bruge ALT, vi havde lært, siger han og fortsætter:

– Processen lærte mig at være nysgerrig, og hvor vigtigt det er at kunne se nyt. Metoden og intuitionen tror jeg stadig er noget, jeg vil bruge fremover, men måske uden tidsperspektivet.

Stol af Kasper Kyster
© Peter Vinter
Stol af Kasper Kyster
© Kasper Kyster