Design Awards udpeger årets design-talenter 2022

Ved årets store design-fest bliver talenterne selvfølgelig også hyldet. Se her, hvilke talenter du skal holde særligt øje med.

© Thomas Dahl

Ved årets store design-fest, Design Awards 2022, kårede BO BEDRE, Bolig Magasinet og Scandinavian Living årets bedste design og hyldede de kreative skabere i branchen. Traditionen tro, blev også de unge og upcoming talenter fremhævet. Talenterne hædres med en pengepræmie på 15.000 kr.

Pengepræmien kommer fra designauktioner, som BO BEDRE og Bolig Magasinet har afholdt i samarbejde med Lauritz.com.

Herunder kan du blive klogere på de tre talenter, som vi mener du skal holde øje med i fremtiden.

Lærke Ryom har i sit afgangsprojekt fra Det Kongelige Akademi iklædt en stol en quilt og dermed udfordret to typologier ved at sammenføje dem i et utraditionelt og overraskende design. Foruden eksperimentet i sig selv er der kommet et stykke design ud af det, som rammer tidens tendenser, fornyer gamle håndværks-traditioner og tilmed både er komfortabelt og har et unikt, personligt udtryk.

Alexander Hinnerskov er tydeligt influeret af Japan i sit arbejde. Han nytænker en ellers klassisk typologi, som en ske, og skærer helt ind til essensen af, hvad en ske er. Han lykkes med at gøre sig fri af hvordan andre tidligere har tænkt og fortolket en ske, og forfiner objektet så meget, at det endelige værk står helt skarpt og originalt.

Kasper Kyster er værd at holde øje med – ikke kun for sine design, men også for sit generøse engagement i at skabe netværk og platforme, som hjælper andre unge upcoming desingere på vej. Som afgangsprojekt fra Det Kongelige Akademi har han arbejdet med dogmet som en mulighed for at sætte kreativiteten fri. Han har sat sig for at lave seks stole på seks uger ud af seks materialer. Idéen har været at kaste sig selv ud i designprocessens dyb, hvor intet er forventeligt og man blot stoler på, at nye idéer opstår. Det er der kommet den såkaldte Master Collection ud af.

LÆS OGSÅ