

Antilope er på spring og inspirerer med dets asymmetriske og organiske form. Det har en feminin elegance, der samtidig udtrykker det en dynamisk kraft, der gør bordene levende. Som antilopen opleves bordet som et slankt dyr med lange ben. Bordene er snedkerfremstillet i olieret eg med messingdetaljer og produceres i to størrelser - sofabord og sidebord. Fra 12.500 kr., Frier Architecture.

Det er duoen Johansen Faurschou alias Anita Johansen og Laura Faurschou, der står bag denne nye pendel, der ifølge de to designere er skabt ud fra tanken om at udforme både generel og koncentreret belysning. Blind har en skærm, der kan hæves og sænkes på ledningen og derved forøge eller mindske lysintensiteten samtidig med, at lampen ændrer form. Den er fremstillet i opalglas og aluminium. Endnu ikke prissat. Johansen Faurskou.

Nanna Ditzel (1923-2005) var indbegrebet af en funktionalist og tegnede altid møbler, der dækkede et reelt behov. Gerne hos hende selv. Spejlet Joy, som Getama netop har relanceret i seks nye, smukke farver, er et glimrende eksempel. Da Nanna Ditzel i 1980’erne efter 18 år i London vendte hjem til København, bosatte hun sig i Klareboderne i Verner Pantons brors hus. Der havde hun både værksted, tegnestue og privatbolig. Øverst lå hendes lejlighed, og i soveværelset var der pludselig brug for et spejl - gerne med skuffer til opbevaring. Det skulle hænge på en væg med loftshøje paneler og fire store vinduespartier, så hun kunne udnytte lyset fra vinduerne. Men det fandtes ikke på markedet. Og så tegnede hun spejlbordet og fik det sprøjtemalet i sin yndlingsfarve turkis. I 1988 blev det så lanceret på Snedkernes Efterårsudstilling. Getama har nu i samarbejde med Flüggers arkitekt og farvesætter Anne
Christensen udviklet seks nye farvekombinationer: Precious Ivory/Organic Green, Atlas Green/Yellow Tribute, Organic Vanilla/Trinidad Coral, Planet Blue/Oceanic Blue, Icon White/Grey Pearl, Soft Blush/African Dust. Måler h 146 cm, d 40 cm, b 74 cm. 15.900 kr., Getama.

Reolen High Grass er designet af Jura Pliestik, som oprindelig kommer fra Tjekkiet og desuden virker som udøvende billedhugger. Den skulpturelle reol er, som navnet antyder, inspireret af græsstrå, der svajer i vinden. Den fås i flere størrelser, fx b 80 x h 245 x d 32 cm, 21.250 kr., Bjast.

Metropolitan-stolen blev oprindelig skabt af Ejner Larsen og Aksel Bender Madsen til Københavns Snedkerlaugs Møbeludstilling i 1949. Den er nu relanceret med ben i enten massivt egetræ eller valnød og med sæde og ryg i kernelæder i natur, cognac eller sort. I butikkerne fra september, fra 19.750 kr., Carl Hansen & Søn.

Only Books er tegnet af Apartment 8 for tyske Schönbuch. Reolen fanger øjet med sine styrtende linjer, der, i modsætning til det forventede, skaber kvadratiske rum, og hvor de lige linjer skaber de skæve felter. B 140 x h 210 x d 28 cm, fra 14.300 kr., Designambassaden.

Møblet har referencer til de midlertidige konstruktioner i bølgeblik, man finder over hele verden. Kommoden virker til at være tilfældigt sammensat af forskelligtfarvede overflader i et asymmetrisk udtryk, hvor de forskellige døre og låger alle åbner på forskellig måde. Møblet er designet af designduoen Doshi Levien for spanske BD Barcelona Design. Fra 61.200 kr., QQ design.

Cirka tre millioner danskere bor i et parcelhus, hvilket dermed er den klart mest populære boligform i Danmark. Parcelhuset opstod omkring 1860, og med bogen Alle Tiders Parcelhuse 1860-2012 fortæller forfatterne Jonas Møller og Olaf Lind historien om arkitekturen og de historiske, sociale og politiske vilkår og giver et bud på parcelhusets fremtid. 360 sider, 399,95 kr., Gyldendal.

Tutti Frutti, som løseligt oversat betyder alle frugter, er også navnet på en ny lampe designet af Paolo Dell’Elce. Lampen er fremstillet i metal og sillikone og skabt for at få lidt mere farve og glæde ind i de små hjem. Diam. 27,5 x h 28 cm, 2995 kr., Zero Lighting.

For første gang nogensinde er en gallerist blevet hædret med Finn Juhl Arkitektur- pris, hvor der udover æren medfølger en check på 200.000 kr. Maria Wettergren er indehaver af Galerie Maria Wettergren i Paris, som repræsenterer designere som Louise Campbell, Cecilie Manz, Ditte Hammerstrøm og Matthias Bengtsson, og prisen har hun fået for sin evne til at bygge bro mellem Danmark og det store udland. Mellem design, kunst og arkitektur. Se mere på mariawettergren.com

Guest er en komfortabel og fleksibel siddeplads, der kan stå i reolen, når du ikke har brug for den. Den kompakte skammel er designet af Kasper Salto og Thomas Sigsgaard, der med udgangspunkt i det faktum, at flere og flere bor på mindre og mindre plads i verdens storbyer har skabt den lille gæstestol, der er klar til brug på få sekunder. Med et enkelt greb slår man benene ud, sætter sædet på, og den er klar til brug. Når stolen ikke anvendes, pakkes den sammen og stilles på plads i reolen. Guest, der er skræddersyet til et Montana-modul, har en siddehøjde på 48 cm, og den fås i syv farver. 1995 kr., Montana.

Støj kan være et stort problem i mange rum, men med den nye Hush-lampe kan man afhjælpe problemet. Lampen, der er fremstillet i polyesterfibre, hvoraf 65 procent kommer fra genbrug, har nemlig en lyddæmpende effekt. Den er designet af Marion Courtillé fra Studio David Trubridge og fås i en oval og en rund version. Den viste runde model måler diam. 120 x h 67 cm, endnu ikke prissat, Roomstore.

Tæppeproducenten Massimo er begyndt at arbejde sammen med designeren Berit Mogensen Lopez, der er kendt for sine collager. Resultatet er fire unikke tæpper, hvor der er taget udgangspunkt i sammensætningen af grafiske trekanter, der danner geometriske og symmetriske mønstre. Tæpperne er fremstillet i newzealandsk uld og fås i to størrelser fra 170 x 240 cm, 5995 kr., Massimo.

Aston er en ny møbelserie designet af Rodolfo Dordoni for Minotti. Den er bygget op omkring et stel i aluminium med tekstilflet og hylder betrukket med enten læder eller tekstil. Udtrykket er en hybrid mellem ude- og indemøblets æstetik, og inspirationen er den klassiske herre-værelsesstol. Den viste udgave koster fra 31.995 kr., Sibast Interieur.

Det amerikanske magasin Arts & Architecture hylede forandring og nytænkning på tværs af politik, samfund og kulturforskelle. Nu er de fem første år, 1945-49, samlet i en bog. Det er et view over de mest unikke og bestydningsfulde begivenheder i amerikansk arkitekturhistorie - og en lækkerbisken for alle arkitekturnteresserede. 632 sider, 375 kr., Taschen.