En idyllisk placering tæt på stranden
Trædækket flyder i ét med både sandbund og trækroner. Her står tiden stille og indbyder til litterær fordybelse, et skyl under udebruseren, langsomme middage eller et dyp i Østersøen – som kun er et smut væk igennem skoven.
75 meter, for at være helt præcis, er der ned til Boderne - en af Danmarks skønneste badestrande på Bornholms sydkyst.
Et minde om barndommens sandslotte
Netop samspillet mellem stranden og de helt særlige omgivelser – nåleplantage blandet med løvskov – var arkitekt Johannes Møllers hovedfokus, da han skulle tegne sommerhuset og udeområderne, som i år 2000 blev opført på den knap 1800 m2 store grund.
Drømmen var nemlig at opføre et fritidshus, som mindede om de sandslotte, han igennem mange år havde lavet på stranden sammen med sine børn. En idé, som også blev affødt af, at grunden har sandbund, og at man direkte fra terrassen kan sætte fødderne i sand.
Det er dog en minimalistisk og kubistisk version af et sandslot, som skyder frem imellem træerne. Hvidpudset og uden unødvendige dikkedarer, men med fokus på rene linjer og naturlige materialer.
Husets unikke træterrasse
Træterrassen, som er ført rundt om tre af husets fire hjørner, er anlagt i ipétræ, og de fleste kvadratmeter er at finde mod vest. Her kan solen nydes med udsigt til plantagen, som ligger i udkanten af det kuperede naturområde Raghammer Odde, som ud over at være delvist fredet også benyttes som militært skydeterræn.
Husets placering på toppen af en bakke giver trædækket en svævende fornemmelse, og heroppe i højden kigger man direkte ind i trækronerne.
Med naturlige materialer
Uderummet er indrettet i materialer, som spiller sammen med den omkringliggende natur, og med møbler og lokalt producerede produkter fra øen.
Ved havebordet kan alle sommerens måltider indtages under åben himmel, og er der brug for skygge, er det blot at rykke et par skridt ind i plantagen, hvor et bord-bænke-sæt, som også er at finde på de lokale røgerier, sørger for bornholmerstemningen.
Udebruseren fra Nordic Seashell, som er placeret på den vestvendte facade, har også lokale rødder med lameller fra Østerlars Savværk.
Her kan der tages lange kølende skyl eller et hurtigt brus efter en tur til stranden helt uforstyrret i den konkylieformede afskærmning. En form, som i øvrigt går fint i tråd med Johannes Møllers vision om at bygge et beboeligt sandslot.