Indretningsarkitektens feriebolig på Ibiza

Indretningsarkitekten Caroline Legrand bor i en lejlighed i London og arbejder over hele verden. Når kalenderen tillader det, søger hun tilflugt i sin feriebolig på Ibiza, hvor hun har indrettet sig med en blanding af kunst, møbelklassikere og vintagefund.

SPANSK SKØNHED
© Michael Paul

Caroline Legrand købte huset i 2013. Hun var netop blevet skilt og havde brug for at få sit eget tilflugtssted, hvor hun kunne slappe af med børnene langt væk fra Londons hektiske puls. Hun havde gennem mange år lejet huse på den spanske ø Ibiza, hvor hun har venner, og det var oplagt at prøve at finde et sted der.

– Jeg havde et budget og henvente mig til en mægler. Det var det første hus, jeg så, og det var kærlighed ved første blik. Huset er bygget for 33 år siden, og de tidligere ejere var en spansk familie. Det er ikke et typisk Ibiza-hus og ret specielt. De tidligere ejere havde renoveret huset tre år tidligere og havde brugt simple materialer – træ, marmor osv. De havde renoveret det, som jeg selv ville have gjort – på den måde var det meget nemt, for jeg skulle bare flytte ind, fortæller Caroline Legrand, der dog siden har udvidet med det, hun selv kalder et chill out- område, hvor der er køkken og udeplads, og hvor børnene har deres egen afdeling. ### Skaber tid i en travl hverdag Caroline Legrand har opgaver over hele verden, men insisterer på, at der skal være tid til at nyde det spanske tilflugtssted. – Jeg er der typisk et par uger i foråret, en måned i løbet af sommeren og et par uger om efteråret – men helst uden for sæsonen, hvor Ibiza er allerskønnest, siger hun. Den dag, hvor Caroline Legrand fik at vide, at hun kunne overtage huset, var hun i Miami for at lave research til en indretningsopgave i New York. Så hendes research blev pludselig udvidet. – Min søgen efter møbler til New York-opgaven blev også en søgen efter ting til Ibiza-huset. Jeg besøgte alle de vintagebutikker, jeg kunne finde, og købte for- skellige ting, som jeg så sendte fra USA. Farverne endte i en karamel-creme-hvid skala, men da den store container ankom, var jeg alligevel lidt nervøs - hvad nu, hvis det hele ikke var, som jeg huskede det, og ikke passede ind. Men det gjorde det, og det var så nemt at indrette huset. Jeg havde endda købt et stort alpakatæppe, og det skulle ikke engang tilpasses, men passede på centimeteren – det var rent instinkt, og det virkede heldigvis, siger hun. ### 70'er-agtig indretning – Stilen er sådan lidt 70’er-agtig. Min lejlighed i London er på samme måde, og jeg ville gerne have, at følelsen var den samme, men mindre storby-agtig. Stilen her er mere cool og afslappet, og jeg har med vilje blandet nogle få designklassi- kere med fx lette rattanmøbler. Men dette hus er arkitektonisk og stilmæssigt ud- formet på en sådan måde, at næsten alle stilarter ville passe ind, fortæller hun. Caroline Legrand er passioneret kunstsamler, og kunsten skulle naturligvis også indgå som et element i indretningen på Ibiza. – I modsætning til min lejlighed i London skulle kunsten her i huset ikke være for storbyagtig, og ingen oliemalerier. Det er god kunst, men meget mere underspillet og simpel, for det passer bedre til dette sted midt i naturen.

© Michael Paul

Indretningearkitekten Caroline Legrands smukke hus på den spanske ø Ibiza ligger ikke lige ud til vandet, som de fleste, men i et smukt naturområde omkranset af pinjetræer og gamle phoenixpalmer.

© Michael Paul

I den rummelige hall, der er præget af det smukke Ibiza Blancomarmor, står Pierre Paulins Ribbon-stol og en gammel vintagekeramiklampe, som skulpturer i rummet. Bag glasvæggen på første sal ses blandt andet et guldlakeret vintage-skrivebord, som Caroline Legrand har købt i Florida.

© Michael Paul

Caroline Legrand sidder på trappen til første sal. I en niche under trappen står to Barcelona-puffer af Mies van der Rohe, og på bordet blandt andet en antik guldlampe.

© Michael Paul

Over skrivebordet fra 1960’erne på første sal hænger en klynge Mirror Ball-lamper fra Tom Dixon. Taburetten er købt i en vintagebutik.

© Michael Paul

I husets gæstesoveværelse har Caroline brugt et originalt tapet fra Beverly Hills Hotel fra Designer Wall Coverings. Rattanmøblerne er fra en vintagebutik i Palm Beach, hvilket også er tilfældet for keramiklampen.

© Michael Paul

Carolines søns værelse er indrettet i det, hun selv kalder Surf Shark Chick-stil med et gammel Malibu-surfboard, en vintage-kommode i rattan og et vintagespillebræt på væggen. Stolen er købt i Palm Beach.

© Michael Paul

I stuen står to stole og puffer fra 1980’erne, fundet i Palm Beach. Alpaka-tæppet er fra ABC Carpets i New York. Sofaen er en orginal Milo Baughman med det oprindelige betræk. Den aktikke keramiklampe står på en vogn i rattan - begge er fundet i Palm Beach.

© Michael Paul

Den gamle antikke skænk er Carolines favoritmøbel i huset. Over den hænger et vintage-maleri med stjernetegn. Keramiklamperne er fra en antikbutik i Miami.

© Michael Paul

I stuen, hvor der er udsigt til påklædningsværelset, står to stole fra B&B Italia. Tæppet er fra Starck Carpet, og kunstværket er af Gery Hume.

© Michael Paul

Foran reolen med kunst-, designbøger og tysk vintage-glas og keramik står en Ribbon-stol af Pierre Paulin.

© Michael Paul

En sjælden Milo Baughman-skænk i oliventræ præger stuen. På skænken står to Murano-glaslamper. Sofabordet med søhesten er fra en vintagebutik.

© Michael Paul

Husets soverværelser er indrettet forskelligt, men med samme overordnede udtryk og farveholdning. Møbler og lamper er købt i diverse vintagebutikker.

© Michael Paul
© Michael Paul
© Michael Paul

I gæsteafdelingen står en stol formet som en hånd af Pols Potten som kontrast til korktapetet designet af Philippe Jeffries. Kunstværket har Caroline fundet på et marked i Barcelona.

© Michael Paul

Badeværelset i Carolines eget soveværelse er udført i lyst marmor med et spejl omkranset af hessian og en træspand, der står som en varm kontrast.

© Michael Paul

Caroline nyder en tidlig morgenmad på tagterrassen. Bordet er købt i en vintagebutik i Palm Beach, og hynder og puder er specialfremstillet hos Absolute Flowers & Home i London.

© Michael Paul

Husets indbyende pool-område ligger som en oase bag huset.

© Michael Paul

Det udendørs chill out-område har et langt bord købt på Bali. Bænkene er special fremstillet, så de passer til. For bordenden står en vintage-rattanstol, og lamperne er lavet af gamle fiskenet fra Philippinerne.

© Michael Paul

To vintagestole i bambus står som smukke skulpturer på et skyggefuldt sted ved huset.

© Michael Paul

Det udendørs spiseområde er designet af Caroline selv i samarbejde med hendes gode ven, der har butikken D-Shop på Ibiza. De to vintagelamper er fra Marc Corbin.