Her drak Nanna Ditzel campari med Verner Panton

Pink gasbeton .. Kun én designer kunne komme afsted med det - Nanna Ditzel, som selv skabte sit skønne sommerhus i Dronningmølle. Se huset nu, hvor Ditzels døtre desværre er nødt til at sælge det.

Ditzel og Panton på Dronningmølle Strand

Ditzels døtre har et sort-hvidt foto af to glade mennesker med havvind i hår og skæg på Dronningmølle Strand.
Det er Nanna Ditzel og hendes gode ven, Verner Panton, som tilbragte mange syrede aftner sammen i Ditzels sommerhus.
Nanna Ditzel var stort set ene kvinde i en ikonisk kreds af danske møbeldesignere, der etablerede en design-æra i 60'erne og 70'erne. Men hun holdt sig ikke tilbage. Hun kunne ryge cerutter, samtidig med, at hun tegnede fremtidens danske klassikere.

Læs også: Nu kan du købe hidtil ukendte Poul Henningsen-møbler

Der blev eksperimenteret med farver og former, og mange af de mest vilde design-krumspring blev foretaget i Ditzel og hendes families sommerhus i Dronningmølle. Det, man nok kalde Nanna Ditzels signatur-stol, Trinidad, blev undfanget her - sikkert mens hun sippede til et glas campari.

Efter Ditzels død i 2005 lod hendes døtre, Dennie, Lulu og Vita, sommerhuset stå med indretningen, som deres mor foretrak den - med farverige kolbøtter på en lys, nordisk baggrund. Essensen af dansk guldalder inden for design.

Sommerhuset blev bygget i 1972. Det er på 190 kvadratmeter, og som omdrejningspunkt ligger det store køkken-alrum med panoramaudsigt over Øresund.
Som der står på husets hjemmeside:
"Lyskeglen fra fyret på Kullen oplyser havet i faste intervaller, klokken 18.45 sejler Oslobåden forbi, og når det er forår kan man se de første morgenløbere ved 7-tiden."

Nu skal sommerhuset i Dronningmølle sælges. Med pink gasbeton-vægge i soveværelset - en genklang af 70'ernes møbeloptimisme.
Døtrene har besluttet, at de vil give den fantastiske arv videre til andre mennesker, men de håber, at moderens kreative ånd vil få lov til at fyge rundt i hybenroserne på grunden mange år endnu.

Se flere dejlige fotos fra huset her