Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nu kan du købe PH-møbler, som ingen vidste eksisterede

Se de første møbler i en unik kollektion skabt på baggrund af 80-90 år hidtil ukendte Poul Henningsen-skitser.

© PH Furniture

80 år gamle Poul Henningsen-skitser blev fundet på bibliotek

En PH-lampe er ligeså dansk som leverpostej, og det er ikke en nedvurdering af geniet Poul Henningsens design, men en konstatering af, at hans ideer er vævet ind i vores kulturhistorie.
Vi har alle boet og omgivet os med de smukke og funktionelle lamper, som multitalentet tegnede i 1900-tallet.
Men nu kan du også købe PH-møbler, og det er en velbevaret hemmelighed, som pludselig materialiserer sig takket være et nyt firma, PH Furniture.
En række hidtil ukendte skitser til Poul Henningsens møbler blev fundet i Kunst Biblioteket i Herlev, og 80 år gamle design genopstod igen fra støvet.

Læs også: BO BEDRE-interview med Poul Henningsen fra 1963

Nu kan PH Furniture præsentere de allerførste møbler i kollektionen, som blev tegnet fra ca. 1919 til 1934, de fleste fremstilles i mørke og kostbare træsorter som mahogni og valnød. Priserne ligger fra 5000 kr. til 149.000 kr., og i serien præsenteres bl.a. Øksebordet og Cirkelbordet, helt nye ord i dansk møbelkunsts historie.

Håndplukket til dig