Fin og hensigtsmæssig indretning af sommerhus

Lone Barslund giver gode indretningstips til maksimal udnyttelse og lækker indretning af et sommerhus i Skagen.

Hej Lone

Vi er i gang med ombygning af vores dejlige sommerhus nær Skagen. Vi er nået til stuen og kan ikke rigtig overskue, hvorledes den skal indrettes (og hvilke møbler, der vil passe ind). Stuen er som tegningen viser, bortset fra at bænken, der er vist på tegningen, ikke er et must at bevare. Det har vi tænkt indtil nu, men uden den kan spisebordet måske placeres bedre.

Bortset fra de almindelige områder i en stue, vil vi også gerne have medtænkt plads til børnebørns leg og legetøj. Og et tv – måske væghængt – skal vi da også have. Den brudte signatur angiver en tremmevæg, som vi ikke umiddelbart vil undvære. Kan du hjælpe os med inspiration – også gerne forslag til passende møbler/tæpper osv?

Jette Jensen

Kære Jette.

Jeg ville umiddelbart fjerne tremmevæggen for at få direkte kontakt med og glæde af det gode lys fra vest. Det vil også give jer meget bedre manøvreplads i rummet til og fra de forskellige tilstødende lokaler / uderum.

Ved at bygge en ekstra lang bænk på hele siden får I dels masser af plads omkring et langt bord med plader, når I skal være mange, og en hyggekrog i hjørnet og dels mulighed for at rede op til et par ekstra hoveder, når der er brug for det.

Bænken kan bygges som slagbænk, så I får plads til en mængde hynder, puder og spil, m.m.

Sofahjørnets vinkelopstilling lukker lidt af for kontakt til resten af rummet, så der skabes lidt ro ved fjernsynet og hjørnet til de gode bøger.

Lone