Det nye barn i kolonien

Charlotte Jensen og Thomas Löwensteins nye sommerhus i Hamborg-kolonien ved Horsens skiller sig positivt ud i et område, hvor husene generelt har en del år på bagen.

© Andreas Mikkel Hansen

Charlotte Jensen og Thomas Löwensteins sommerhus ligger i Hamborg-kolonien ved Horsens.

Et hyggeligt område med velholdte hække, blafrende dannebrog i flagstængerne, sommerklædte folk i gang med græsslåmaskinerne (bare ikke i siesta-tidsrummet mellem kl. 12 og 15) og pas på-skilte på de små veje med ordene ”børn har ingen bremse”. Og da den nysgerrige journalist spørger til det tyskklingende stednavn på kolonien, svarer Thomas Löwenstein, at han sagtens kan finde ud af historien bag.

Jeg kan lige gå op til Christian, som er 82 år og bor længere oppe ad vejen, men vi må lige vente lidt, for nu spiser han lidt mad, og bagefter sover han middagslur, så dér skal vi jo ikke forstyrre …

© Andreas Mikkel Hansen

Når de store skydedøre står åbne, føles det næsten som om, at man står ude i alt det grønne i haven og laver mad. Køkkenet er fra Svane Køkkenet og står som et møbel i det store opholdsrum. Emhætten fra Eico er ligeledes valgt, så den ikke skriger alt for meget køkken, og den hænger ved siden af de to Caravaggio-lamper fra Lightyears.

© Andreas Mikkel Hansen

Fra vejen fremstår huset ganske lukket, men det er stadig smukt og helt sit eget med de karakteristiske lameller, der er specialbyggede til huset, og den omkransende sorte kasse. I virkeligheden et meget enkelt arkitektonisk greb, men med meget stor effekt.

© Andreas Mikkel Hansen

Brændeovnen, der bruges flittigt vinteren igennem, er fra danske Westfire og har fået sin helt egen mur midt i det store opholdsrum. Muren er bygget op af Kolumba-sten fra Petersen Tegl, og den bryder træet på en smuk måde.

© Andreas Mikkel Hansen

På siden af huset har Charlotte Jensen og Thomas Löwenstein fået indrettet et praktisk udekøkken med indbygget grill, køleskab og det hele. Køkkenet er bygget af det træ, som blev tilovers fra huset, og Thomas Löwenstein har selv stået og bukket bordpladen i zink ved en smed.

© Andreas Mikkel Hansen

Opholdsrummet der vender ud mod haven, har tre funktioner i form af køkken tættest på indgangen, spiseafdeling i midten og stue i den ende, som vender mod husets udekøkken. Sofaerne og sofabordene er fra Ikea.

© Andreas Mikkel Hansen

Charlotte Jensen og Thomas Löwenstein sammen med datteren Line.

© Andreas Mikkel Hansen

Den store terrasse i lærketræ sørger for en solid platform til sommerhuset. På siden af huset har familien fået en udebruser, hvor saltvandet fra havet, som kun ligger 100 meter væk, skylles af. Charlotte Jensen og Thomas Löwenstein var rundt at kigge på mange havemøbler til terrassen, men de syntes ikke, at de kunne finde de helt rigtige. Så de endte med at lave dem selv. – Så fik vi endelig det, vi gerne ville have. Og man bliver da lidt stolt. Det giver det bare noget ekstra, at det er selvgjort, siger Thomas Löwenstein.

© Andreas Mikkel Hansen

I badeværelset sørger et ovenlysvindue for indirekte lys til det lille rum uden vinduer, der er minimalistisk indrettet for at give indtrykket af mere plads. Skabsmodulet er fra Svane Køkkenet, og vasken er fra Ifö. De karakteristiske betonlignende fliser på væg og gulv er fra Bygma og sørger for en intim, huleagtig stemning i badeværelset.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset er holdt helt enkelt og lyst med ægte sommerhusstemning, og det har skydedør ind til det store opholdsrum.

© Andreas Mikkel Hansen

Der er kun 100 meter fra familiens sommerhus til en dejlig strand ved indsejlingen til Horsens Fjord.