Se badeværelset, der er i en klasse for sig selv

Det luksuriøse badeværelset på Gurrehus Slot er i sandhed et forkælelsesrum.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Badekarret fra Agape spiller hovedrollen på badeværelset, og det er stort nok til, at familien på tre kan sidde deri sammen.

Eventyrligt badeværelse

Mellem skov, sø og marker i Nordsjælland ligger Gurrehus Slot, hvor Marthe Høver og hendes familie bor i en gammel tjenestefløj på øverste etage. Hjemmet fra 1500-tallet er præget af rokokostil, som ses i de høje franske vinduer, bølgede former og små krummelurer på træpanelerne og i loftet. Det er næsten som at træde ind i et eventyr, når man bevæger sig direkte fra parrets soveværelset ind i et walk-in-closet, og videre til det luksuriøse og rummelige badeværelse.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Sæbe og marmorfad med metalindsats fra Tom Dixon pynter sammen med stigen fra Tine K Home. Badehåndklæderne er fra Georg Jensen Damask.

Morgenrutinen

Her nyder Marthe alenetid i de rolige morgentimer, for hun er et udpræget A-menneske, og dagens første timer er hendes yndlingstid på dagen. Intet slår det at se alt vågne, mener hun.

– Jeg starter dagen med at lukke hundene ud, så de kan få lov at løbe rundt i parken, inden vi går hen og fodrer fårene. Så tænder jeg op i pejsen, laver kaffe og lister op for at vække min mand og datter.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Bakken kan bruges til smykker og andre nipsting og er en del af serien Solides, som er designet af Terkel Skou Steffensen. Bonbonnieren i træ er fra Georg Jensen, og håndklædet er fra Georg Jensen Damask.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Bruserne er skjult bag skillevæggen, så de ikke stjæler opmærksomheden i rummet. Kommoden er fra Trendfirst, og på den står forskellige vaser fra Tine K Home.

Et rum, der bringer familien sammen

– Vi har haft rigtig mange hyggestunder og masser af kvalitetstid her som familie, hvor vi hører musik og slapper af, siger Marthe.

Badeværelset fungerer som meget andet end et rum, hvor Marthe trækker sig tilbage og er alene. Det bedste ved rummet, mener hun, er nemlig, at det fritstående badekar har en så god størrelse, at både hende selv, manden og deres lille datter kan være deri sammen.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Aesop-produkterne pynter og dufter. Her står de med en marmorkugle fra Broste Copenhagen.

Respekt for det oprindelige

Alle rummene er renoveret med respekt for den oprindelige stil. Det gælder også badeværelset, hvor de gamle døre, vinduer og karme er bevaret.

Det eneste, der bryder med den ellers klassiske stil, er betongulvet, som parret valgte at få lagt, da rummet skulle renoveres. Det er lakeret og håndmalet og går nærmest i et med kommoden og badeværelsesmøblet. Marmorpladen på badeværelsesmøblet forelskede parret sig i på en rejse til Spanien.

Gurrehus Slot
© Maria Vous

Rummets vidde er understreget med det store betongulv, der på en gang er både råt og dekorativt. Den sorte taburet er fra Tom Dixon, mens skulpturen er en bryllupsgave til Marthe fra hendes mand. Spejlet er håndlavet og fra Mossroom, og metalæskerne er fra Tine K Home.

Perfekt lysindfald

De franske døre og den direkte udgang til balkonen sikrer, at lyset kan strømme ind fra alle sider. Og med udsigt til Gurre Sø er der altid noget smukt at se på, når Marthe lægger sig tilrette i badekarret.