Skab ro på soveværelset med en tone i tone-farveskala

Med den nutidige alkove i soveværelset og jordfarver på væggene, dannes der en særlig tryghed og ro hos indretningskonsulenten.

Som en moderne alkove er sengen bygget ind i en skabsvæg. Det skaber en følelse af ro og tryghed. Sengetæppet af hør hedder Nordico og er fra Rue Verte.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den moderne alkove

Bløde gardiner langs væggene og en seng bygget ind i en skabsvæg som en alkove. I indretningskonsulent Anders Krakaus soveværelse er fornemmelsen af tryghed i højsædet – en stemning, der underbygges af en tone i tone-farveskala, som samler sig i et harmonisk udtryk.

Farven Cobblestone fra Zoffany går med den kølige og mørke nuance flot i spænd med det kubiske bord af bruneret messing, den afrikanske brændte lerkrukke, Jarre Noir, og keramikken.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

De tunge velourgardiner fra Rue Verte er lige nøjagtig så lange, at de falder skødesløst på det brunbejdsede gulv, der skaber en mørk og cool ramme for det øvrige interiør.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Fransk sofistikeret stil i soveværelset

En unik farvesætning, tunge, bløde gardiner langs væggene og en seng indbygget i en skabsvæg skaber referencer til tidligere tiders hyggelige alkover. Her var sengen bygget ind i væggen, kun skærmet af et tæt, vævet gardin.

Hos Sara Bjørndahl og Anders Krakau, der arbejder som henholdsvis erhvervspsykolog hos Cubiks/PSI og indretningskonsulent og medejer af interiørbutikken Rue Verte, er tanken genskabt på raffineret vis med eksklusive materialer og en farveskala, der bevæger sig inden for tone i tone.

Det skaber et roligt udtryk, som får indretningen til at virke harmonisk – ikke mindst fordi parret vægter, at alle overflader i rummet komplementerer hinanden. På den måde har de formået at skabe et trygt, intimt rum, som både appellerer til én visuelt og til ens sanser.

– Ved at lave en konstruktion af skabe rundt om sengen opnår man mere plads og luft i rummet. Men også en følelse af tryghed. Den har vi underbygget med træ fra skabene og ved at omgive os med en gardinvæg med de tungeste tekstiler og dybeste farver. Vi kalder det fransk sofistikeret, fordi rummet er mere boudoir end resten af lejligheden, som er indrettet i lysere toner, siger Anders.

Det luksuriøse ses i rummets detaljer som skabsgrebene fra Ochre af horn, hvis matte farve får kontrast af skinnende bronze.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den polstrede sengegavl i boucléstof skaber en blød ramme for sovepladsen i skabsvæggens træramme, samtidig med at den underbygger en fornemmelse af en tryg hule. Gavlen er fra Rue Verte ligesom puderne fra mærket Nordico.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

"Det er vigtigt for mig, at der er ro på farverne"

Parret bruger udelukkende deres soveværelse til at slappe af og sove i, og derfor har de valgt at male det med mørke farver, for Anders’ oplevelse er, at en rolig stemning opstår i kombinationen af umættede farver, taktile overflader og en ensartet nuanceskala. Den fornemmelse er soveværelset et enestående eksempel på. Oveni virker det større end dets 22 m² med funktionaliteten, som ligger i at kunne trække tunge gardiner for langs vinduesvæggen og hele væggen over for sengen.

– Når gardinerne er i brug, kan man vælge at skabe en helt monoton og ensartet overflade, hvor man ikke skal forholde sig til andet end den dybe, bløde jordfarve. Generelt er det vigtigt for mig, at der er ro på farverne. Det er naturligvis vigtigst i et soveværelse, hvor man har brug for hvile. Man kan sagtens kaste sig ud i at bruge farver i en indretning, men det fungerer bedst, hvis farverne er afstemt i toner, der skaber ro for øjet, og som kan bruges som hjælpemiddel til at fremhæve de former og konstruktioner, man har valgt at bruge i indretningen, forklarer Anders om det gennemførte soveværelse.

Parret går op i, at alle overflader komplementerer hinanden i deres soverum, hvilket ses tydeligt med de høje, hvide paneler, der sammen med stukken i loftet og velouren skaber et herskabeligt element. Med en gardinvæg kan man skjule mindre visuelt interessante ting som en fladskærm.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad