Se det nybyggede sommerhus i Liseleje, der har en formidabel havudsigt

Designerne Andrea og Rasmus Larsson har fået bygget et moderne sommerhus, hvor den smukke havudsigt sørger for visuel afslapning.

Andrea Larsson

Andrea Larsson er boligstylist og ejer af firmaet Andrea Larsson Interior. Hun er desuden medejer af Reflections Copenhagen, og sammen med sin mand, Rasmus Larsson, er hun stifter og indehaver af designvirksomheden Design By Us. Parret har sammen børnene Sylvester på 21 år, Esmeralda på 19 år og Bellis på 9 år.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Livsnydere i Liseleje

I designerne Andrea og Rasmus Larssons nybyggede sommerhus er det funktionelle og lette liv i fokus med få møbler og en enkel rumfordeling. Men også en formidabel allestedsværende havudsigt, der sørger for visuel afslapning.

Havet

Så tæt man kan komme på kanten uden at dratte i havet.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Sommerhus

Sommerhuset på 97 m2 har en facade af cedertræ og er tegnet af Rasmus, der er uddannet håndværker. Parret ville gerne have et moderne udtryk og har derfor tænkt i rene linjer og atypiske mål for panoramavinduerne. For at udvide huset og skabe et udeområde er der bygget en terrasse hele vejen rundt om det.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Tæt på havet

Det var tanken om at skabe noget storslået og komme tæt på havet, der fik designerne Andrea og Rasmus Larsson til at bygge deres store, lyse sommerhus i den nordsjællandske by Liseleje – og de kender alt til de muligheder, der byder sig, hvis et design er godt. Det var i den ånd, at Rasmus kastede sig over at lave tegningerne til familiens nye sommerhus, som ligger på en aflang grund, skabt af to matrikler og med en trappe ned til havet.

Et netskab designet af Kristina Dam.

En sort base i form af et netskab designet af Kristina Dam er det perfekte sted for Andrea at udstille den flerfarvede krystalvase Amarillo og lysestagen Queens fra Reflections Copenhagen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Farverig stue

Andrea er besat af at nørde med sammensætningen af hjemmets farver, som her spiller op mod hinanden med en blåstribet sofa med stof fra Design By Us og en lyserød puf fra Normann Copenhagen. Spejlsidebordene Glam Rock er fra Reflections Copenhagen og glimter om kap med bordlampen og spejlet samme sted fra. Den overdimensionerede sorte standerlampe Anglepoise er designet i 1932 af den britiske designer George Carwardine.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Den perfekte grund

Parrets sommerhusliv i kystbyen begyndte egentlig med et lille hus 18 år tidligere, som de flyttede fra for at bygge deres eget, men som igen med tiden ikke passede helt til deres behov. Mens de gik med overvejelserne om helt at forlade Liseleje, opdagede iværksætterne, to huse væk fra deres eget, den perfekte grund, hvor de, hvis de rev et gammelt hus ned, kunne bygge det ideelle familiested.

– Grunden er ret speciel og med en god havudsigt, som vi gerne ville integrere i huset, der skulle være lyst og luftigt. For at skabe den fornemmelse har vi brugt panoramavinduer og omkranset det med en terrasse, som udvider rummene ved at integrere ude og inde. Det har skabt et fantastisk udemiljø, for i samme moment, man træder ind på trædækket, er man en del af huset. Da vi også gerne ville garantere et socialt liv, har vi konstrueret et stort fællesrum og et anneks, som vores gæster og børn kan krybe tilbage til, fortæller Andrea.

En glasvæg mellem entréen og køkkenet.

For at underbygge fornemmelsen af rum, lys og luftighed har parret sat en glasvæg mellem entréen og køkkenet. Det skaber en optisk effekt for køkkenøen, som ser ud til at stå midt i det store, åbne fællesrum frem for i den ene ende. Den gule stol er designet af Charles og Ray Eames.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
Udebruser

Udebruseren bliver brugt hele sommeren til at skylle saltvandsbade af.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad

Et enkelt og naturligt look

Ud over at sørge for at de arkitektoniske rammer fungerede, var det også vigtigt for familien, at de kunne rykke ind og ud af huset på få minutter. Derfor har de indrettet sig med et enkelt stort rum, som hurtigt kan gøres rent, og uden for mange ting, som alle har en fast plads. Deres hovedregel er, at deres ting skal kunne stå alene – ikke mindst fordi mange af dem fylder rent visuelt.

Helt naturligt har de skabt rum mellem møblerne for også at skabe en skulpturel effekt. Andrea fortæller:

– I virkeligheden er huset lige til at gå til, for tanken har hele tiden været at holde stedet enkelt og naturligt med materialer som marmor, beton og stål. Men så kom Rasmus med denne her store, stribede sofaprøve fra showroomet, og det er nok lidt typisk os: at smide noget vildt poppet og iøjnefaldende ind i hjemmet. For vi har intet problem med at bytte ud, hvis et udtryk ikke virker. På den måde fik vi et køkkenbord af sort læder frem for af marmor, som var vores oprindelige plan. Vores forhold til farver er lige så frit. Når vi prøver at være lidt urteagtige med bløde, neutrale toner, dukker farverne alligevel op. Men det vigtigste er, at her er hyggeligt med gode siddepladser, en pejs og internet. Eftersom vi selv har bygget huset, har vi indtænkt alt det, vi manglede i de andre sommerhuse, hvilket gør dette til et sted, hvor vi kan reflektere over livet.

Sommerhuset

Foran annekset skinner solen fra morgen til sen eftermiddag, og derfor er der lavet en afslapningsplads med liggestole fra Ikea.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad
køkken alrum

Spisebordet har Rasmus designet til huset, og de gamle amerikanske klapstole har fulgt familien gennem mange år og er efterhånden ved at falde fra hinanden. De enkle, stilrene pendler er fra Design By Us. Det kølige ståludtryk er blødt op på en hyggelig og stemningsfuld måde ved, at parret har brugt energi på belysningen, som her er farvede glaspendler fra Reflections Copenhagen.

© Birgitta Wolfgang Bjørnvad