Nils Juul Eilersens sommerhus i Tisvilde

Møbelfabrikanten holder meget af sit sommerhus i Tisvilde ... især om vinteren.

© Lars Ranek

Roen, det fredfyldte og den utrolige stilhed, der er, når man vågner i sommerhuset sådan en rigtig dejlig sommerdag, når fuglene fløjter udenfor og vinduet står på klem og lader en frisk morgenbrise lufte let om næsen. Det er sådan, Nils Juul Eilersen tænker på sit sommerhus i Nordsjælland. Eller rettere - det er en af de måder, han tænker på det. Om vinteren er det nemlig også et fantastisk sted.

  • Man opdager faktisk først, hvor utroligt stille her kan være, når man tilbringer et par vinter- dage her. Jeg er flere morgener vågnet op og har måttet knibe mig selv i armen for at se, om jeg var vågen eller blot havde en behagelig drøm, forklarer Nils Juul Eilersen.

Sommerhuset blev opført for tre år siden, hvor Nils Juul Eilersen faldt for den smukt beliggende grund og de fredelige omgivelser. Der er kun en kort gåtur til stranden, og alligevel skal han kun spadsere et lille stykke for at nå Tisvilde. Nils Juul Eilersen er fjerde generation i møbel-familien Eilersen, og som enhver travl leder er hans liv fyldt op med møder, beslutninger og ansvar, og derfor var det vigtigt for ham at finde et refugium, hvor han kan trække sig tilbage og slappe helt af.

  • Jeg har selvfølgelig Wi-Fi og tv i huset. Men jeg forsøger at holde det på et minimum, for i stedet at nyde roen, muligheden for eftertænksomhed og til at få nye idéer, siger Nils Juul Eilersen.

Indretningen i sommerhuset er en blanding af meget personlige ting, som fx arvestykker og jagt-trofæer, og ting, der er fundet i lokale butikker. Midt på gulvet troner et kæmpe hoved fra en vandbøffel, og på en væg hænger en kudu, som Nils Juul Eilersen selv har skudt.

  • Begge trofæer rummer mange gode minder fra nogle af de få store øjeblikke, man hele tiden stræber efter, siger han og forklarer, at han netop synes, at et sommerhus skal have det miks af det personlige, som betyder meget, og ting, der er mere tilfældigt fundet på markeder, i antikbutikker eller på ferier i udlandet.
© Lars Ranek

Sommerhuset er indrettet i en afslappet kolonistil holdt i afdæmpede toner og med mange ting, der fortæller en historie. Læg dertil lette lyse gardiner, og indtrykket er behageligt imødekommende. Eilersen-møbler fylder naturligvis meget: her en Cocoon-sofa og puf. Sofabordet er Pent House - også fra Eilersen. Trofæet på væggen er en kudu, Nils Juul Eilersen selv har nedlagt. Den kaldes også ghost of Africa, fordi den er så svær at opdage på savannen.

© Lars Ranek

Nils Juul Eilersen, fjerde generation af møbelfamilien Eilersen, nyder, når han har fred og ro i sommerhuset.

SÅDAN BRUGER JEG MIT SOMMERHUS
Nils Juul Eilersen er helt klar i mælet, når han skal forklare, hvad han bruger sit sommerhus til:

  • Jeg er her for at slappe af. For at nyde roen og stilheden og for at kunne få nye idéer. Samtidig understreger han dog, at han faktisk ikke tænker på det som et sommerhus - han ser det mere som et fritidshus.

  • Der er på alle årstider afdæmpet og fredeligt her i området. Men jeg bruger det faktisk en del om vinteren, eller på sådan en rigtig våd efterårsdag, hvor her er fantastisk at være. Jeg har også holdt jul heroppe med hele familien et år. Spa, pool og nogle af de andre luksusfaciliteter er fraværende i dette hus og det er helt bevidst.

  • Jeg forsøger at holde alt det på et minimum. Jeg er her for lade op og få ny energi.

© Lars Ranek

Spisestuen emmer af afdæmpet hygge. Bordet er købt som antikt i Nu og Da Antique i Tisvildeleje, og stolene er fra Ikea, model Nils. Vasen på bordet er ligeledes fra Nu og Da Antique, mens det smukke grønne fad er et arvestykke.

© Lars Ranek

Hovedet fra en vandbøffel har fået en fremtrædende plads i huset. Det er et trofæ, Nils Juul Eilersen har hjembragt fra en jagttur til Afrika.

© Lars Ranek

Køkkenet set fra Nils Juul Eilersens plads ved spisebordet. Han har lagt vægt på det praktiske og funktionelle og har valgt et køkken fra HTH i hvid laminat.

© Lars Ranek

Bordet udenfor er lavet af to træbukke fra Ikea med en gammel køkkenbordplade på fra den lokale tømmerhandel. Det bruges som arbejdsbord. Potter, skåle og vaser er arvestykker.

© Lars Ranek

Soveværelset er lyst og har den stemning af døsig afslapning, man forbinder med et sommerhus. Her er Nils Juul Eilersen flere gange vågnet op på grund af roen og stilheden og troet, at han stadig var midt i en drøm. Puderne og lampen på bordet er fra Ikea, og det skønne blå sengetæppe er købt ved Præstebakkegård. Træfuglen er en gave fra Nils Eilersens to drenge. Bord og stol er købt antikt, og stolen derefter betrukket med stof fra Mi Casa.