Skøn ældre lejlighed i ejendom fra 1950'erne i Milano

Denne lejlighed i Milano er indrettet med en udsøgt blanding af kunst og design. Kig med her – og lad dig inspirere til selv at vove lidt mere i din indretning.

Milano-lejlighed med kunst og design
© Living Inside / Marco Bertolini
I området omkring Piazza della Repubblica, med en spektakulær udsigt, bor en journalist og redaktør, der arbejder med mode og kunst for forskellige magasiner. Hans passion og viden om kunst og design er tydelig i hans velindrettede lejlighed. Indgangen åbner op til en stor, parkvendt stue, der ligger i sammenhæng med spisestuen. Kunst og design fylder hele rummet. På væggene er der en rig og eklektisk samling af kunst, moderne og antik, kombineret til et meget personligt udtryk. Væggene er malet stålgrå og hvide for at skabe kontrast mellem lyset og skyggen, som skifter hver time og hver årstid. ### Eklektisk samling og indretning Alle møbler og objekter rækker tilbage i tiden. Alt er blevet samlet gennem årene og fra alle verdensdele, og placeret med omhu og omtanke. Kunst fra Asien er blandet med moderne værker, hvor mange er lavet særligt til ejeren. En række af møblerne har han selv designet, bl.a. et gult geometrisk sidebord, som han har sat sammen med en sofa fra 1950'erne betrukket med grønt velour. Heri geometrisk mønstrede puder i et originalt miks. ### Hjem i Milano indrettet med passion Kunstnere som Santillana og Vedova Mazzei optræder i selskab med familieportrætter og Fornasettis keramiktallerkener. Piedestaler af plexiglas og spejlglas bliver brugt til udstilling for skulpturer og neoklassiske buster, der igen er blandet med lysskulpturer i glas og stål. Vintageobjekter er flettet ind i designikoner som Eero Saarinens Tulip-borde med Carrara-marmor på toppen, de bruges som sideborde – og som spisebord. Sidsnævnte omkranses af et udvalg af stole fra forskellige tidsperioder. Det tager tid og passion at skabe sådan et hjem. Og resultatet er næsten kunstnerisk i sig selv ... BILLEDE Det ser måske opulent ud, men der er et argument for hver en detalje i dette hjem. Der er ingen dogmer, ingen formel, kun personlig stil, nemlig ejerens – en erfaren journalist og redaktør, der skriver om kunst og mode. Den eklektiske samling og indretning er netop spændende for øjet, fordi den er hans, og hel unik. Her stuen med udsigt til parkens grønne træer.

Vintagemøbler blandet med designklassikere
© Living Inside / Marco Bertolini
Stil eller stilforvirring? Lejligheden har et dristigt miks af contemporary og antik kunst. Og af vintagemøbler blandet med designklassikere og costum made-objekter. Det kræver mod – og et trænet øje. En antik gipstorso på et indisk tæppe, og et zebraskind, blender ind med et Tulip-bord og en Catilina-stol, begge fra 1957.

Elegant stue med et historisk twist
© Living Inside / Marco Bertolini
Endevæggen i stuen fortæller historien om en mand, nemlig ejeren af lejligheden. Kunsten er hængt op nøjagtig, som han synes, den skal. Der er ikke skelet til en masse regler og konventioner. Der er lidt anarki over det. På væggen hænger et ældre familieportræt i guldramme. Herunder tribal-halspynt i glas. I midten et foto af Malick Sidibé. Til højre De Castillana Venini- glasskulpturer. På gulvet til venstre en lysskulptur i glas og stål. Ved siden af stolen Catilina designet af Luigi Caccia Dominioni for Azucena. Forrest et Tulip-bord fra Knoll designet af Eero Saarinen. Til højre for den grønne veloursofa fra 1950'erne med puder af David Hicks står en vintagelampe fra Stilnovo. På parketgulvet ligger et stort antikt indisk Amritsar-tæppe.

Spisestue med vintage og antik indretning
© Living Inside / Marco Bertolini
Spisestuen med et vintage Knoll Tulip-bord med marmorplade designet af Eero Saarinen. Herpå et udvalg af Venini-glas. Forrest en italiensk stol fra 1950'erne og bagest to antikke franske stole. Til venstre bagest på en sort søjle står to stålvaser af Zaha Hadid for Alessi. På væggen hænger en Venini-glas-skulptur.

Træ-kabinet med elfenbens-dekorationer
© Living Inside / Marco Bertolini
I et hjørne af spisestuen står et fantastisk træ-kabinet med elfenbens-dekorationer. På toppen en Venini-glasskulptur, og på væggen endnu et familieportræt i guldramme.

Stålkonstruktion i stuen fyldt med bøger
© Living Inside / Marco Bertolini

I stuen er der bygget en stor reol, en stålkonstruktion, der er fyldt med bøger om kunst og design. Reolen fortsætter ud i rummet langs vinduet, så der er plads til hele samlingen. Moderne fotokunst hænger på både reol og vægge. På gulvet en Sawaya & Moroni-stol. Foran en costum made-spejlkube.

Småt og velindrettet køkken
© Living Inside / Marco Bertolini
Køkkenet er lille, men velindrettet. Et lille rødt kinesisk lakskab bruges til opbevaring. På gulvet ligger et indisk dhurrie-tæppe, som spiller op mod en antik skammel betrukket med silkebrokade-tekstil. I loftet italienske vintagelamper.

Væg med moderne fotokunst og vintageprint
© Living Inside / Marco Bertolini
Køkkenet er naturligvis indrettet med kunst, her moderne fotokunst og vintageprint. Farveskalaen er grøn og rød. Bordet har ejeren selv lavet af et antikt bordstel med en ny plade. Den koral-formede lysestage er en klassiker fra Driade designet af Vittorio Locatelli. Den er i dialog med portugisisk keramik og en Fornasetti-kaffekop.

Arbejdsværelse med antik indretning
© Living Inside / Marco Bertolini

Arbejdsværelset, som er ejerens yndlingsrum, når han rigtig skal slappe af, står en antik daybed dækket af et stykke broderet tekstil fra Afrika og med et miks af puder. På de blå vægge hænger kunst, tegninger og fotografier mellem franske spejle. I loftet en globus med talisman og lucky charms, en gave fra en kunstner. På gulvet et antikt persisk silketæppe sammen med et indisk dhurrie.