Simone Bendix' lejlighed i Paris

Der strømmer en stille summen fra den hyggelige, parisiske indkøbsgade ind gennem de åbne altanvinduer til den danske skuespiller Simone Bendix’ lejlighed.

Entreen
© Lars Ranek

Egentlig var ideen om at flytte til byernes by bare en impuls. Noget, der skulle prøves af i et års tid for Simone Bendix og hendes børn, Polly og Pablo, som hun deler med musiker Kaspar Winding.

Men da året først var gået, var Paris blevet til hjem og alle fandt sig så godt til rette med livet her, at byen ikke længere står til at undvære.

For kunstnerfamilien trives i den altid levende storby, hvor der arbejdes på fuld tryk –men alligevel altid er tid til en frokost eller en kop kaffe på en af de mange cafeer.

Paris er en tiltrœkkende, inspirerende by for kunstnere, fordi her netop dyrkes dét at vœære kunstner. Man får lov til at være kunstner og eksperimentere, og der hersker altid en meget stor respekt for kunsten.

Simone Bendix
© Lars Ranek

Simone Bendix (f. 1967) er uddannet skuespiller og har medvirket i en række danske og udenlandske film og tv-serier. Privat danner hun par med musiker Kasper Winding, som hun har børnene Polly og Pablo med. Hun har netop lanceret EDITION POSHETTE. .

Smedejernsaltan
© Lars Ranek

Ægte pariserstemning i Simone Bendix’ klassiske lejlighed –med smedejernsaltan, høje, udskårne paneler, stuk og det smukkeste sildebensparket. Gulvet blev sat nænsomt i stand, da hun købte lejligheden, hvor også arkitekt Helene Schjerbeck blev hentet til Paris for at give de godt slidte stuer nyt liv. Den knaldrøde sofa er fra Zanotta, og sofabordet et originalt Eames.

Stilleben
© Lars Ranek

Paris, mon amour ... Byen er allestedsnærværende – også indenfor, hvor fx typiske turistsouvenirs i kombination med antikke skrin, fotografier og nips bliver til smukke og stemningsfulde stilleben rundt omkring i lejligheden.

Starck, Dixon og Utzon
© Lars Ranek

I spisestuen står en broget skare af designerstole af Phillippe Starck, Ron Arad og Gio Ponti samlet om det bastante spisebord. Henover hænger to store pendler af Tom Dixon, mens en farverig lysekrone fundet på et loppemarked i Bordeaux hænger fra stukrosetten. Det smukke tæppe er designet af Lin Utzon, og på væggen i baggrunden hænger en kreativ ophængning af fotografier og kunst. Alle lejlighedens dørgreb er designet af Gio Ponti.

Knud Nellemose figur
© Lars Ranek

Her i et hjørne af stuen står en gammel fransk kommode og bærer på billedhugger Knud Nellemoses gravide figur. Den har fået plads i en glasmontre, ligesom den langbenede stork ved siden af, en fin og effektfuld måde at fremhæve sine særligt elskede nips og ting på. Billedet på væggen er af Lin Utzon.

Eiffeltårn i glas
© Lars Ranek

Oven på barskabet står en hel kollektion af eiffeltårne i glas. Nogle er gamle parfumeflasker, andre har der været vin eller likør i.

Simone Bendix' soveværelse
© Lars Ranek

Man bliver klogere, mens man sover – det er i hvert fald efter den hensigt, at sengen er bygget – nemlig med plads til bøger hele vejen rundt. Her er masser af garderobeplads bag de højglanslakerede skabslåger, hvoraf den ene fører ud til forældrebadeværelset. En smuk, gammel lænestol er blevet ombetrukket med turkis tekstil, der går igen i sengetæppe og puder.

Pejs og guldspejl
© Lars Ranek

Der er pejs i alle lejlighedens rum og Simone Bendix har valgt at fremhæve flere af dem med store guldspejle over. Foran står fotografier af børnene og smukt nips i blåt – en farve, der går igen i hele boligen.