Rå Nørrebro-lejlighed med murstensvæg og fritstående bjælker

Kom med ind i en lejlighed med udsigt til Assistens kirkegården hvor et designerpar har renoveret en grå Nørrebro-lejlighed til deres fælles boligdrøm.

køkken i nørrebro lejlighed
© Nathalie Krag

I køkkenet har Theresa og Carl ladet en murstensvæg stå rå for at give rummet et industrielt look som kontrast til dets moderne elementer. Carl har designet køkkenet specielt til lejligheden i samarbejde med Frama. Køkkenet består af sorte stålrammer og skuffer i rustfrit stål med læderhåndtag. Bordpladen er udført i hvidolieret eg.

De to unge interiør- og produktdesignere, tyske Theresa Arns og danske Carl Kai Rand, mødte hinanden på Kunstakademiets Arkitektskole i København. Sidste år købte de sammen en 104 m2 stor hjørne-lejlighed med udsigt til Assistens kirkegård på Nørrebro. Teresa og Carl så et stort potentiale i lejlighedens rå materialer, solide skelet og overfloden af lys fra vinduerne med de grønne udsigter. De vidste, at hvis de arbejdede hårdt, kunne de sammen forvandle lejligheden til et hjem, der passede perfekt til deres livsstil og deres egne design. Derfor smøgede parret ærmerne op og gjorde lejligheden til deres fælles renoverings-projekt.

Hovedmålet med renoveringen var at åbne og forbinde alle lejlighedens sociale rum, så parret væltede så mange vægge som muligt. Det var især vigtigt for dem at skabe et stort køkken med plads til at udøve deres kærlighed til madlavning og socialt samvær:

spisebord og stole i lyst træ
© Nathalie Krag

Spisebordet Bella fra Hay er omgivet af J104-stole fra samme sted. På bordet står en træbakke med timeglas fra Normann Copenhagen, og over dem hænger to vintage-pendler af Jo Hammerborg.

– Vi er foodies, som elsker at være sociale. Det er vigtigt for os at have et åbent og interaktivt køkken, som også kan fungere som et socialt rum. Vi synes, at de bedste fester foregår i køkkenet, hvor middagsgæster kan socialisere og interagere med os, imens vi tilbereder maden, fortæller Carl.

Da parret væltede så mange vægge, at de gjorde tre rum til et, gik store dele af lejlighedens originale parketgulve tabt:

– Vi fik derfor ideen til det speciallavede marmor-parketmønster, som muliggør et materialeskift, der definerer rummets zoner og funktionaliteten af køkkenet, fortæller Carl.

køkken med lamper og to forskellige trægulve
© Nathalie Krag

Mønstret består af hvid marmor, som i et sildebensmønster flettes sammen med de originale parketgulve i træ, der er blevet slebet ned, så det har fået et skandinavisk drivtømmer-look. Gulvet sætter scenen for de blotlagte rørsystemer og rå murstensvægge, som sladrer om, hvordan lejligheden engang så ud. De rå detaljer har Theresa og Carl med vilje efterladt for at respektere den originale struktur i rummene.

murstensvæg og frithængende lampe og lille bord
© Nathalie Krag

Ved murstensvæggen i køkkenet står et rundt e15 Habibi Side Table i kobber ved siden af et sort metal Tray Table fra Hay. Herover hænger en e27 Copper Pendant Light fra Frama. Parret er glade for, at køkkenet er så åbent og direkte forbundet til resten af lejligheden.

Parret beskriver deres hjem som naturligt, lyst, moderne, personligt, luftigt og skandinavisk. Det look har de blandt andet skabt ved at møblere lejligheden med mange af deres egne designs sammen med skandinaviske klassikere. Et af deres egne værker finder man i spisestuens gamle udhulning til kakkelovnen. Her står en af Thereas prototyper, The Turning Table, og ved vinduet overfor står hendes multifunktionelle skrivebord, Private Desk. Carl har designet træmøblet på badeværelset, og i samarbejde med Frama har han designet køkkenet specielt til lejligheden. Parret har også designprojekter i gang uden for lejlighedens vægge. Heriblandt er Carls redesign af den københavnske flagship store for modedesigner Bitte Kai Rand, som er hans mor.

sofahjørne i stuen med varm kobber lampe
© Nathalie Krag

I stuen hænger en vintage Orient Copper Pendel af Jo Hammerborg lavt over det sorte metal Tray Tables fra Hay. Ved siden af den specialdesignede Ikea-sofa med Hay-puder kan man slå sig ned i Rén-stolen af Space Copenhagen for Stellar Works.

spisebord med guld lamper over bordet
© Nathalie Krag

I udhulningen, hvor der engang har stået en kakkelovn, har parret placeret en af Theresas prototyper, The Turning Table. På bakkebordene, spisebordet og på Theresas bord The Turning Table har parret lavet små treenigheder af ting, som skaber en rød tråd, der binder hjemmet sammen.

messing lysestager på sort bord
© Nathalie Krag
timeglas på sort bord
© Nathalie Krag
skrivebord på kontor værelse i lejlighed
© Nathalie Krag

Skrivebordet har Theresa selv designet. Det hedder Private Desk, og hun har udført det i hvid-olieret asketræ og gråt pulverlakeret stål. Ved bordet står en gammel Lobofa-kontorstol fra 60'erne, som er blevet ompolstret med stof fra Kvadrat.

badeværelse i nørrebrolejlighed
© Nathalie Krag

Badeværelset, der før var to kvadratmeter, er blevet redesignet og forstørret. Nu står der et træmøbel af Carl Kai Rand med et rammeløst spejl under e27-pendlen fra Frama, som giver rummet et underspillet look. Parret har væltet mange vægge for at forbinde rummene. Fra køkkenet kan man både se entreen og soveværelset.

murstensvæg og fritstående bjælker i nørrebrolejlighed
© Nathalie Krag
entre med murstensvæg og frithængende lampe
© Nathalie Krag
soveværelse på nørrebro
© Nathalie Krag

I soveværelset hænger en lang hylde. Herpå sidder en Luxo-lampe ved siden af en Playtype-plakat og æsker fra Hay. Under den står et bord fra Muuto. Overfor er sengen dækket af sengetæppet Dot fra Hay.