New Yorker-stemning i Nykøbing Falster

28-årige Michael Jr. Mortensen har på to år og uden nogen overordnet plan forvandlet en lejlighed og et tørreloft til en gennemført ungkarlehybel i ægte newyorker-stil.

© Tim Bjørn

Michael Jr. Mortensen tøvede ikke længe, da han fik muligheden for at totalrenovere en taglejlighed midt i Nykøbing Falster. Han fik nøglen til lejligheden klokken 12 en dag i juni 2006. Og klokken 13.30 var halvdelen af en væg og det meste af et loft allerede revet ned og lå på gulvet. – Jeg havde virkelig mod på den renovering og kan godt lide processen med at skabe noget – at få ingenting til at blive til alting. Og så overvejer jeg nok ikke tingene så meget. Jeg gør det bare, siger den 28-årige reklamekonsulent ved Sjællandske Medier.

Han havde derfor ingen overordnet plan for renoveringen. Det er bare kommet lidt efter lidt, som han forklarer. Og han har lavet det meste selv. – Jeg har kunnet skabe denne lejlighed helt efter egen fantasi. Det har været en fantastisk frihed virkelig at kunne give kreativiteten frit spil.

© Tim Bjørn

Køkkenet har ifølge ejeren selv været tegnet om 240 gange. Til gengæld har han fået et køkken, som ingen andre har. Elementerne er fra Kvik og skåret til af en tømrer. Den første bordplade til det nye køkken kunne ikke komme op i den smalle opgang, så Michael Jr. Mortensen fik lavet en tynd plade i rustfrit stål, der var mere fleksibel. Da han valgte gul som gennem-gående tema, var farven ikke så meget fremme, så han måtte spraymale de runde Verner Panton-lamper. Lamperne er eneste levn fra lejlighedens gamle køkken. Emfanget er fra XL Byg.

© Tim Bjørn

Michael Jr. Mortensen

© Tim Bjørn

Michael Jr. Mortensen lurede længe på væggen, som er det første, man ser, når man træder ind i lejligheden, og den har – før den fik sin sorte farve – både været karrygul, grå og hvid. En dag slog det ham så pludselig: Hvad byder bedre velkommen end ordet i sig selv?

© Tim Bjørn

De skrå lofter, bjælkerne og indretningen. – det hele er med til at skabe newyorker-stemning i den nyrenoverede lejlighed. Den rå endevæg bidrager yderligere til stemningen. Vægpejsen er fra Isodor, og standerlampen er fra Ikea. Sofaen er fra Ilva, og lamperne over sofabordet er fra Silvan.

© Tim Bjørn

Skriften på væggen er basen for hele Michael Jr. Mortensens indretning. Han er vild med USA. Sofaen er fra Ilva, puderne fra Idemøbler, sofabordet er designet af Henrik Bønnelykke og købt på Lauritz.com, den gule vase er fra Ikea, og tæppe samt pendler er fra Silvan. De sorte skabe er fra Kvik.

© Tim Bjørn

Spiseafdeling med Piet Heins ellipsebord, der er fundet på Lauritz.com. Stolene om bordet er fra BoConcept, mens både lampen over det samt det store billede med de gule newyorker-taxaer er fra Ikea.

© Tim Bjørn

Lejligheden har også en lille altan med udgang fra køkkenet.

© Tim Bjørn

Fra soveværelset har man flot kig ned i stuen. Bjælkerne, der overlevede renoveringen er malet helt sorte.

© Tim Bjørn

I et halvt år måtte Michael Jr. Mortensen gå i bad i den lokale svømmehal, fordi han løb tør for fliser under renoveringen, og der skulle gå et halvt år før butikken fik nye. Vaskemøblet er fra Kvik, vasken blev fundet på Den Blå Avis, og spejlet er fra Ikea.