Kig ind i en af Silkeborgs smukkeste penthouselejligheder

Den 245 kvadratmeter store lejlighed er indrettet stringent, og har panoramaudsyn over Silkeborgsøerne.

Ejeren af denne komplet nyistandsatte lejlighed i den gamle papirfabrik i Silkeborg har både en forkærlighed for storbyens puls og naturens fred og ro. Dette kombineres i indretningen med de rå industrielle elementer som stål og beton samt paneler af varmt træ og masser af naturligt lys fra de store vinduer. Både køkken og metalskab er skræddersyet til stedet af Riis Snedkerier.

© Andreas Mikkel Hansen

Papirfabrikkens perle

Med panoramaudsyn over Silkeborgsøerne og et stringent interiør kandiderer denne penthouselejlighed i Silkeborgs gamle papirfabrik til at være en af byens, måske endda en af landets, smukkeste lejligheder.

Vi har besøgt ejeren til en snak om, hvorfor han slog sig ned netop her.

Den store stue viser tydeligt mødet mellem det industrielle og det naturlige. Alle vinduer i hjemmet er udrustet med sorte elektriske persienner fra Copenhagen Blinds. De kan styres via en app på mobilen.

© Andreas Mikkel Hansen

Lyset vælter ind

... Det gør det fra et stort ovenlysvindue og fra det monumentale panoramavindue, som slynger sig rundt om den 245 m² store penthouselejlighed.

Og har man ikke fået lys nok, kan man bevæge sig ud på en af de store altaner, hvorfra man kan høre Gudenåen bruse og spejde ud over Silkeborgsøerne. Lejligheden er placeret i Silkeborgs gamle papirfabrik fra 1844 med skov og vild natur på den ene side og byliv på den anden.

Små hyggekroge er tænkt ind i hjemmets planløsning, som her, hvor en rumopdeler i træ samtidig fungerer som bænk.

© Andreas Mikkel Hansen

I entréen bliver man budt velkommen af naturligt lys fra ovenlysvinduet samt et blik ud over Gudenåen.

© Andreas Mikkel Hansen

En stor interesse for netop denne lejlighed

Ejeren, som til hverdag lever et travlt liv i transit mellem verdens metropoler, og som samtidig elsker at gå på jagt, fiske og opholde sig i naturen, fandt derfor lejlighedens beliggenhed perfekt.

– Jeg gik længe og holdt øje. Faktisk stalkede jeg ejendomsmægleren og sagde, at jeg virkelig var meget interesseret i netop den lejlighed, fortæller ejeren.

Hotelindretninger fra rundtomkring i verden har været en stor inspirationskilde for ejeren, som gerne ville skabe en loungefornemmelse med forskellige zoner, hvor man kan slappe af. Det ses fx her, hvor en integreret sofa stående over for Mags Soft Sofa fra Hay skaber en hyggelig krog, som får varme fra det integrerede lys, planter samt masser af tæpper, puder, kunst og keramik.

© Andreas Mikkel Hansen

Det lange spisebord i træ er lavet af Riis Snedkerier og får modspil af Wegners Y-stol i sort samt to Astep-lamper af Gino Sarfatti.

© Andreas Mikkel Hansen

"Et sted, hvor jeg kan slappe af"

En dag ringede mægleren så og fortalte, at han havde overtalt det ældre ægtepar, som ejede lejligheden, til at sælge. Den nye ejer gik så i gang med at tegne og planlægge.

Han ville indrette et hjem, som skulle afspejle kærligheden til både natur og by. Han fandt inspiration i New Yorks industrielle udtryk, hvilket ses i det gennemgående sorte stål og betongulv.

Naturen repræsenteres i kraft af masser af varmt egetræ samt læder, uld og andre naturmaterialer. Hjemmet skulle sætte rammen for en ukompliceret tilværelse – lidt som på et hotel.

– Det er lidt en floskel at sige, at man gerne vil bo newyorkeragtigt og med hotelstemning, og man bliver da også dødtræt af at bo på hotel. Men der er alligevel noget ved det – en enkelhed. Det er et sted, hvor jeg kan slappe af, hvor jeg føler mig tilpas, uden at det er for kompliceret, fortæller ejeren.

Inspirationen fra hotelværelset ses også tydeligt i soveværelset, som er holdt helt enkelt og i samme farveskala som i resten af hjemmet. Den store seng er fra Hästens, og tøjstativet er fra Kristina Dam.

© Andreas Mikkel Hansen

Less is more

Han har forsøgt at holde indretningen stringent, og der er tænkt grundigt over tingene.

– Når man har en stor lejlighed som denne, så er der mange ting, man kunne gøre. Men i mine øjne kommer der sjældent et godt resultat ud af at ville for meget. Man kan ikke bare fylde 27 forskellige ting ind i hjemmet, for så får man et rodet resultat. Ved at skære fra og ind til benet har jeg i hvert fald fundet den ro, som jeg gerne vil have, slutter ejeren.

Wegners CH25, i sort naturligvis, får her selskab af en skammel af Eames-brødrene.

© Andreas Mikkel Hansen

Soveværelset er kombineret med et arbejdsværelse og danner sammen med hjemmets ene badeværelse en hel afdeling i den ene ende af hjemmet.

© Andreas Mikkel Hansen

I hjemmets to badeværelser ses samme sorte metalramme som i entré, soveværelse og køkken. Det skaber en sammenhængende indretning. De sorte armaturer er fra Vola, og badrumsinventaret er fra Riis Snedkerier.

© Andreas Mikkel Hansen

Reolen i arbejdsværelset er af Mogens Koch fra Carl Hansen & Søn, kontorstolen er Oxford Chair af Arne Jacobsen fra Fritz Hansen, gulvtæppet er fra Muuto, og bordlampen er en PH-lampe fra Louis Poulsen.

© Andreas Mikkel Hansen

Gangen forbinder ejerens private afdeling med soverum, arbejdsværelse og baderum med det store, åbne værerum. Fra gangen er der adgang til to værelser, som er de voksne børns gæsteværelser, når de er på besøg, ligesom der også er adgang til et stort bryggers.

© Andreas Mikkel Hansen

I husets andet badeværelse ses igen mødet mellem det industrielle og det naturlige, mellem stål og træ og mellem køligt og varmt. Vasken er fra Boffi, og håndklæderne er fra Georg Jensen Damask.

© Andreas Mikkel Hansen