Hyggelig villalejlighed ved Amager Strand

Se, hvordan familien med enkle grab har skabt en oase, hvor de nyder at være sammen.

lejlighed villa indretning amager blomster
© Andreas Mikkel Hansen

Rikke Levin ejer firmaet Faded Flowers, som leverer tørrede buketter og blomsterdekorationer i brændte nuancer til bl.a. hoteller og restauranter.

lejlighed villa indretning amager stue
© Andreas Mikkel Hansen

I den lille stue er de få kvadratmeter udnyttet godt. Der er både blevet plads til Fly-sofaen fra &tradition, et sofabord fra Clarrods Interior og en daybed lavet af en smed i nærområdet. At få speciallavet møbler, som kan fuldende funktionaliteten i et rum, burde man gøre oftere, mener Rikke Levin. Samlingen af puder er fra Lala Berlin og Rue Verte. Jieldé-gulvlampen har hun fundet på Lauritz.com. På væggen hænger hendes bedste køb til hjemmet; Pom Pom-vægskulpturen af Curtis Jere, som hun fik transporteret hjem fra Mallorca under stor ståhej.

Plads til hygge og kreativitet

I en rummelig villalejlighed ved Amager Strand bor Rikke Levin sammen med sin mand, Jeppe, og deres børn, Mollie og Palma. Familien flyttede hertil efter at have boet flere år klods op ad Rundetårn i indre København. Rikke Levin savnede plads og natur omkring sig, og da familien fandt boligen kun 10 minutter fra stranden, faldt alt på plads.

I hjemmet er der både plads til hyggeligt samvær og kreativ udfoldelse. Især sidstnævnte er vigtig for Rikke Levin. Hun bruger meget tid på blomsterarbejde i husets kreative værksted – når hun altså ikke er i sit blomster-atelier på Antonigade midt i København. Hun er nemlig indehaver af firmaet Faded Flowers, som kreerer og leverer tørrede buketter og dekorationer til bl.a. hoteller og restauranter. Hun fik ideen til Faded Flowers, da hun og en partnergruppe overtog Langelinie Pavillonen.

– Jeg kunne hurtigt se, at der skulle en del blomster til at fylde hele pavillonen. Derfor begyndte jeg at eksperimentere med at lave tørrede konstellationer og fandt hurtigt ud af, hvad der fungerede. Derfra udviklede det sig, og jeg begyndte at finpudse ideen og finde de rigtige leverandører, forklarer hun.

lejlighed villa indretning amager stue sofa
© Andreas Mikkel Hansen

Den lyse Stue er beboet af mørke møbler. Fly-sofaen fra &tradition med sideborde er betrukket med velour. Rikke Levin ville gerne have betrækket i farven antracit, så hun fik det speciallavet. Familien er særlig glad for daybeden, som er lavet hos en smed i nærområdet. Det er fristende at tage sig et hvil i den, især på grund af de mange, bløde puder fra Lala Berlin og Rue Verte, Over daybed'en hænger en lodtslampe, som Rikke Levin har fundet på et loppemarked i Berlin. Sofabordet er fra Clarrods Interior, og Jieldé-gulvlampen er et fund fra Lauritz.com. Den gyldne vægskulptur hedder Pom Pom, og er lavet af Curtis Jere. Gyngestolen er designet af Charles & Ray Eames.

lejlighed villa indretning amager rikke
© Andreas Mikkel Hansen

Rikke Levin er glad for mørke farver både i møbler og tøj.

Kontrastfuld og dekadent

Rikke Levin har tydeligvis brugt sit virke som blomsterstylist i indretningen – overalt står tørrede blomster i mørke og brændte farver og pryder omgivelserne.

Hjemmets indretning er enkel og kontrastfuld med dekadente detaljer. De mørke møbler står i kontrast til de hvide vægge og gulve og den sarte rosa farve på den ene væg i spisestuen. Badeværelset er holdt i helt mørke farver, som leder tankerne hen på et eksklusivt fransk hotel. Rundt omkring blandt blomster og mørke møbler står nipsgenstande, som familien har fundet på rejser og loppemarkeder. Mange af dem er håndlavede, for Rikke Levin har altid været draget af tanken om, at der har siddet en kreativ sjæl og formgivet dem.

lejlighed villa indretning amager vase sort blomster
© Andreas Mikkel Hansen

Faded Flowers-atelieret ligger i Antonigade i hjertet af København. Her kan man købe buketter og dekorationer af tørrede blomster i brændte og mørke nuancer.

Mange inspirationskilder

Hun beskriver selv sin stil som minimalistisk, rustik og tidløs. Inspiration til indretningen finder hun mange steder. Det kan bl.a. være på Instagram, i blade eller på nogle af hendes mange rejser. Keramik inspirerer hende også.

– Nogle af mine yndlingskeramikere er far og søn-duoen K. H. Würtz. De har været tro mod deres produkt gennem flere årtier og laver de smukkeste tidsløse stentøjs-objekter, som jeg elsker at servere min mad på dagligt. Jeg har været så heldig at udvikle en serie af vaser med dem, som passer godt til Faded Flowers' lidt rustikke udtryk.

lejlighed villa indretning amager reol
© Andreas Mikkel Hansen

Reolen i stuen er fyldt med blandede fund, Rikke Levin har gjort gennem tiden. Hun kan få flere timer til at gå med at lede efter unikke objekter, især på loppemarkeder.

lejlighed villa indretning amager sort vase blomster
© Andreas Mikkel Hansen

De mørke vaser er blandt de skatte, hun har fundet rundt omkring på loppemarkeder. Her bruger hun en af dem til at huse en af hendes mørke buketter.

lejlighed villa indretning amager keramik sort
© Andreas Mikkel Hansen

Reolen har hun købt på Den Blå Avis og malet sort. Her bor bunkevis af keramik fra K H Würtz. Hun bruger ofte deres keramik, både når hun indretter og laver blomsterdekorationer.

lejlighed villa indretning amager spisestue
© Andreas Mikkel Hansen

Midt i det ellers monokrome hjem har Rikke Levin valgt at male en væg støvet rosa. På spisebordet har hun placeret bordeauxfarvede vaser fra Rabens Saloner, fordi hun synes, at kombinationen af farver i vaser og på væg skaber en sammenhæng i rummet. Den rosafarvede vase er fra &tradition. Parret har købt spisebordet på et loppemarked og malet det sort, så det passer til de sorte Y-stole designet af Hans J. Wegner. Spejlet er fra Gubi, og pendlen er fra House Doctor. Den store vase på gulvet fra Rabens Saloner.

Dejlig villa både i sommer- og vintermånederne

Rikkes yndlingsrum i lejligheden er stuen, som er samlingspunkt for familien. Hun er især glad for den om vinteren, når ilden i brændeovnen kaster skygger på gulv og vægge og varmer hele hjemmet op.

Om sommeren rykker alle ud i den aflukkede gård, hvor man kan sidde i ro og fred blandt grønne planter og gribe en solstråle. Det er øjeblikke som dem, der gør det værd at flytte væk fra centrum og tæt på naturen, hvor der er plads til både loppefund, mand, børn og blomster.

lejlighed villa indretning amager køkken sort
© Andreas Mikkel Hansen

Det lille ældre køkken har fået en god gang maling. På trods af at køkkenet er et gennemgangsrum, og oven i købet et lille af slagsen, opholder familien sig meget i rummet, for de elsker at lave mad. Det sker tit, at en af dem sætter sig på køkkenbordet og sludrer med den, som laver mad på det store komfur.

lejlighed villa indretning amager
© Andreas Mikkel Hansen

Fedtsten-skulpturen og de runde serveringsfade er endnu en omgang loppefund. Rikke Levin faldt for deres tekstur, som kaster noget særligt over dem, synes hun.

lejlighed villa indretning amager keramik te sort
© Andreas Mikkel Hansen

Te og smukke tekander spiller en vigtig rolle i hjemmet. I stedet for at brygge en stor kande te plejer Rikke Levin at lave flere kander med forskellige slags te til bordet. Det er både hyggeligt og dekorativt.

lejlighed villa indretning amager  sort kunst
© Andreas Mikkel Hansen

Villalejligheden bærer præg af en forkærlighed for loppefund og antikke vaser med hver deres udtryk. Alligevel sniger nyere ting sig ind hist og her. En af dem er duftkrukken Mad et Len fra Studio Oliver Gustav, som har fundet en plads mellem en olielampe og en vase fra et loppemarked.

lejlighed villa indretning amager kontor sort
© Andreas Mikkel Hansen

Rikke Levins arbejdsplads i hjemmet består af et bord fundet på et loppemarked, en stol fra Moooi og en væglampe af Serge Mouille. Ved siden af bordet kan man holde en lille pause i læderstolen fra et loppemarked. Radiatorskjuleren, der også bruges som hylde, har hun lavet af sortmalede mdf-plader fra Silvan.

lejlighed villa indretning amager kunst
© Andreas Mikkel Hansen

Fuglene er endnu en del af familien af små ting fundet på loppemarkeder.

lejlighed villa indretning amager garderobe sort
© Andreas Mikkel Hansen

I garderoben bruger Rikke Levin sorte kasser købt hos Rue Verte til at opbevare småting på en pæn måde.

lejlighed villa indretning amager soveværelse seng
© Andreas Mikkel Hansen

Der skal være ro i soveværelset. Derfor har hun sat et gardin op for at afskærme sengen fra skrivebord og tøj. Så kan man let lukke af og skabe ro og hygge. Godnatlæsningen sker i lyset af væglampen fra
H. Skjalm P. Loftslampen er fundet på et loppemarked i Berlin.

lejlighed villa indretning amager badeværelse
© Andreas Mikkel Hansen

Den gennemgående mørke farve er ekstra dominerende på badeværelset. Med få elementer, som det antikke spejl, har hun skabt et æstetisk rum, som klæder lejligheden.