Hella elsker lilla

Skuespiller og filminstruktør Hella Joof er en farvestrålende personlighed - derhjemme på 14. sal i Carlsbergs gamle kornsilo på Frederiksberg er det dog primært farven lilla, der dominerer.

© Martin Dyrløv

Der er en betagende udsigt over Københavns skyline her fra 14. etage i kornsiloen, der engang hørte til Carlsbergs gamle bryghus på Frederiksberg. Her har Hella Joof og kæresten Henrik, der er læge og i daglig tale kaldes Snit, nu boet i næsten fire et halvt år i en skøn lejlighed på 128 m2.

–Siden jeg så lejligheden allerførste gang, har jeg følt mig påvirket af højden og den utrolige udsigt, hvor vi kan betragte byen fra oven. At sidde og kigge på livet lidt oppefra giver én et helt andet forhold til byen. Vi kan også se Dyrehaven, fly, der letter og lander i Kastrup, og på gode dage helt til Sverige.

Det mest fantastiske er, at jeg faktisk står op sammen med solen hver morgen og nyder solopgangen. Det giver mig glæde, ro og ny energi til at starte dagen. Nogle gange går jeg i seng igen, og sover lidt ekstra. Og det bedste er, at lyset ændrer sig hele dagen igennem, det overvælder alle, der kommer her. Og at bo så højt oppe giver mig et nærvær med himlen, fortæller Hella Joof, der, nu hvor vi er ved det næsten religiøse, netop er begyndt på teologistudiet.

© Martin Dyrløv

Hella Joof har indrettet sig med ting, der betyder noget. Ting særligt udvalgt, fx på markeder eller gaver fra venner og familie.

© Martin Dyrløv

Stuen har en dejlig stor sofa fra BoConcept som midtpunkt og smukke hvide marokkopuder i læder samt tyrkisk tebord. Farveeksplosion og mønstermiks i sofaen med kashmirtæpper og puder giver rummet dynamik og passion. Det store maleri til højre er af vennen Sunny Asemota.

© Martin Dyrløv

I køkkenet står spisebordet med Arne Jacobsens Syver-stole med armlæn omkring - og et imponerende vue over byen. Til venstre i vindueskarmen et billede malet af datter Olivia, der i dag er 21 år.

© Martin Dyrløv

Fine, afstemte farver i keramik - gaver og loppemarkedsfund.

© Martin Dyrløv

I soveværelset ses Hellas samling af smukke tasker og store udvalg af sko i alle farver, mønstre og stilarter. En enkel og charmerende måde at skjule en radiator på...

© Martin Dyrløv

Parfumebordet med et antikt sminkespejl. Hellas yndlingsfarve lilla går igen i hele lejligheden og garderoben - og sjovt nok også i hendes nye yndlings-scincare-serie, som Hella sværger til og er afhængig af, fra veninden Andrea Elisabeth Rudolph.